Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar start plavih

Još puno rupa treba Dinamo zatvoriti

Dinamo - Cibalia
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
23.07.2017.
u 08:18

Lijepo je vidjeti Juniora Fernandesa koji sprinta pred kraj utakmice da bi ispratio suigrača u napadu, ali i Fernandesa koji se prekrasno sportski ponašao.

Prve dvije službene utakmice, dvije pobjede, šest postignutih pogodaka, niti je dan primljen. Reklo bi se, start kakav se samo poželjeti može. Riječ je o Dinamu, koji je eto, nakon čudnovatih i teško objašnjivih događanja (smjena trenera dva dana prije prvenstva, umjesto da su Peteva smijenili kad je izgubio sve trofeje), dobro krenuo u sezonu.

No, da se ne zavaravamo ni mi, a ne bi trebao ni trener plavih Mario Cvitanović, uz dobre stvari, Dinamo je pokazao i da mora još jako puno raditi da bi bio dovoljno ozbiljan i konkurentan jačima negoli su to Istra i Cibalia. Pa i ta Istra, iako je uobičajeno klub koji se bori za ostanak i izma ozbiljnih organizacijskih problema znatno iznad Cibalije. I takva Istra usred Maksimira u prvom je kolu Dinamu stvorila pet, šest još kako ozbiljnih prilika. Uostalom, najbolji igrač Dinama na toj utakmici bio je vratar Dominik Livaković i to dovoljno govori o problema koje plavi imaju. I Cibalia je dvaput ‘zapalila’ obrani. No, kako su Vinkovčani kvalitetom daleko od Dinama, teško je i bilo očekivati više od njih, ali i jedna prava dubinska lopta kroz linije Dinama pokazala da su plavi tu jako propusni.

Igra plavih prema naprijed je znatno bolja, teško je reći koliko je Cvitanović u tih nekoliko dana rada mogao napraviti igru, ali puno okomitih proigravanja vidjeli smo, pogotovu protiv Vinkovčana, više nego u pola godine koliko je plave vodio Petev. Možda je ta ofenzivna igra i boljka, možda zbog nje više trpi obrana.

I lijepo je to za gledatelje, puno prilika, očito će biti i puno golova, ali ostaje veliki upitnik - može li se s takvom igrom protiv jačih suparnika, protiv Osijeka, Hajduka i pogotovu Rijeke, može li se tako u Europi?

Na to pitanje odgovor ćemo dobiti u sljedećim tjednima kada plavi imaju jako teške utakmice, dvije s norveškim Oddom u kvalifikacijama za Europsku ligu, a u domaćoj ligi imaju Osijek, Hajduk i Rijeku. Boljeg testa za Dinamo nema. No, u Maksimiru su s pravom optimisti, ne treba tu vedrinu temeljiti na dvije odigrane utakmice, već na htijenju momčadi. To je ionako prvi uvjet u svakom sportu, a plavi su to nekako olako shvaćali protekle sezone. Možda zavedeni činjenicom da su 11 puta zaredom bili prvaci, da i kad ne igraju dobro pobjeđuju svojom individualnom klasom. No, sad znaju da to baš više ne prolazi i polako postaju momčad. Lijepo je vidjeti Juniora Fernandesa koji sprinta pred kraj utakmice da bi ispratio suigrača u napadu, ali i Fernandesa koji se prekrasno sportski ponašao. Donio bi suparniku loptu, ne bi se svađao, gestikulirao...

Možda je on najbolji potez Peteva koji ga je maknuo, pa se Fernandes opametio u Turskoj i sada ovdje odlučio pokazati da je igrač. Kakav je bio i na priprema, i kakav je u ove dvije utakmice - igračina je.

Komentara 4

DU
Deleted user
15:08 23.07.2017.

Treba popuniti još rupe ovih udbaških i orjunaških medija poput vas .Dinamo će tako riješiti sve svoje probleme.

MA
..Marsijanac
17:11 23.07.2017.

Ne stima u Dinamu podosta toga. Kao prvo, jos od vremena Sukera nema NASEG plavog 9 ( svaka cast Dudu-u ali on je bio stranac). Ista boljka prati repku. Od kad su otisli Rog i Pjaca nema Coric vise nikogaa sa kim moze odigrati dupli pas. Gledao sam obje tekme i Rijeke i Dinama. Rijeka igra u vertikali i odlicno koristi prazan prostor. Toga kod Dinama nema. Ako usporedimo Dinamo sa jacim klubovima Europe tada je jasno da Dinamo nije ni kondicijski potkovan. Tu jos nadodajmo forsiranje odredjenih igaraca kojima nije ne mjesto u sastavu i slika je komletna. Ako Cvitanovic nesto na brzinu ne promjeni imat ce Dinamo iste probleme kao i prosle sezone.

MI
mingo@
19:05 23.07.2017.

Prvo maknite Hodžića. Poslije Pivarića, najslabija karika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije