Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Srbija bez Đokovića mogla bi biti lak plijen. Pavić i Kekez u polufinalu

Mate Pavić
Foto: DPA/PIXSELL
18.07.2015.
u 09:30

Dvoboj između Velike Britanije i Francuske očekivano je počeo pobjedom gostujućeg igrača: Simon (11.) bio je bolji od Warda (89.).

Početak četvrtfinalne runde Davisova kupa donio je veliko iznenađenje. Dan još nije ni počeo, a već su Kazahstanci poveli sa 2:0 protiv Australije u Darwinu, na travi.

Najprije je Kukuškin (63. na ATP listi) pobijedio Kokkinakisa (69.) sa 6:4, 6:3, 6:3, a potom je nakon velike borbe Nedovjesov (115.), junak pobjede nad Italijom u prvom kolu, nadjačao Kyrgiosa (41.) sa 7:6 (5), 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4.

Domaćin je očito odabrao pogrešnu podlogu, možda i grad, a izbornik Masur nije pogodio ni s igračima, možda bi Hewitt i Groth bili bolja rješenja. No, on se odlučio za mlace grčkog podrijetla i – pogriješio.

Dvoboj između Velike Britanije i Francuske očekivano je počeo pobjedom gostujućeg igrača, Simon (11.) bio je bolji od Warda (89.) sa 6:4, 6:4, 6:1, ali je potom Murray (3.) izjednačio omjer očekivano pobijedivši Tsongu (12.) sa 7:5, 7:6 (10), 6:2.

Belgija je povela s 2:0 protiv Kanade koja je u Ostende stigla bez Raonića i Pospišila, a Srbija bez Đokovića mogla bi biti lak plijen "gaučosa" u Buenos Airesu. U prvom pojedinačnom dvoboju Mayer (22.) pobijedio je Krajinovića (87.) sa 6:4, 6:2, 6:1, a nade Srba naglo su splasnule nakon što je i Troicki (20) izgubio od Delbonisa (77.) sa 6:2, 6:2, 4:6, 4:6, 2:6.

Hrvatska čeka suparnika za jesensko doigravanje u kojem ćemo se boriti za ostanak u Svjetskoj skupini.

Na ATP turniru u Newportu, uz Karlovića, uspjehe bilježi i Mate Pavić. On je s Amerikancem Monroeom (njegov stalni partner Venus igra Davisov kup) ušao u polufinale turnira parova nakon što su njih dvojica sa 6:3, 3:6, 10:6 pobijedila Brunstroma i Demolinera.

A na turniru u Njemačkoj Duje Kekez ušao je u polufinale nakon što je sa 6:4, 6:4 pobijedio Čeha Dušana Lojdu, nekad 161. tenisača na svijetu. S već osvojenim bodovima Duje dolazi na 412. mjesto ATP liste, što će našem 22-godišnjaku biti najbolji plasman karijere.

>>Karlović svladao Browna za polufinale Newporta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije