Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propuštena prilika

Još jedna Hrvatica završila svoj nastup na Wimbledonu: Prva tenisačica svijeta nadigrala Martić

Wimbledon 2023 - Day Five - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Steven Paston/PRESS ASSOCIATION
1/6
07.07.2023.
u 21:40

Posebno Martić može žaliti za tri prilike u drugom gemu dvoboja, na dvije je pokušala poentirati, ali njezini udarci su bili malo predugački. U njihovom trećem susretu Iga Šwiatek došla do treće pobjede

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 4. kolo Wimbledona, u susretu 3. kola previsoka prepreka bila je prva igračica svijeta Poljakinja Iga Šwiatek sa 6-2, 7-5 nakon sat i 42 minute igre. Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Šwiatek i treća pobjeda 21-godišnje Poljakinje.

U oba seta Martić je prva stizala do "break-lopti", no nije ih uspjela iskoristiti, a samim time niti unijeti neizvjesnost u susret. Posebno Martić može žaliti za tri prilike u drugom gemu dvoboja, na dvije je pokušala poentirati, ali njezini udarci su bili malo predugački. Odmah u sljedećoj igri Martić je izgubila servis, pa napravila "break" za 2-2, ali potom još jednom pokleknula na svom početnom udarcu za 2-3. Nesigurna igra na svom servisu za Martić se nastavila i kod zaostatka 2-4 kada je treći put zaredom izgubila servis.

GALERIJA Đoković slavio rekordni 23. Grand Slam naslov

Wimbledon 2023 - Day Five - All England Lawn Tennis and Croquet Club
1/16

Početkom drugog seta Martić se stabilizirala na svom početkom udarcu, a kod vodstva 2-1 stigla i do prilike za "break" koju nije uspjela realizirati. Kada je kod rezultata 3-3 Martić izgubila servis bez osvojenog poena činilo se kako je dvoboj riješen. Pogotovo kada je kod vodstva Šwiatek od 5-3 Poljakinja stigla i do meč-lopte na servis Martić.

VEZANI ČLANCI:

Splićanka je ipak izvukla taj gem, a onda i vratila izgubljeni servis ostavivši Šwiatek bez osvojenog poena u gemu u kojem je prvi put servirala za meč. Mogla je Martić povesti i sa 6-5 u drugom setu jer je na svom servisu stigla do 40-0. U sljedećem poenu glavni je sudac procijenio kako je servis Martić bio dobar i već joj dodijelio gem, ali Šwiatek je zatražila provjeru kojom je ustanovljeno da je sudac pogriješio. Martić je zatim napravila dvostruku servis pogrešku, a onda je Šwiatek zaredala s odličnim reternima kojima je preokrenula gem i zatim nije propustila drugu priliku da na svoj početni udarac zaključi meč.

VIDEO Koliko će Goran trpjeti ovakve ispade? Đoković opet urlao na Ivaniševića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije