Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 197

Jones se vratio pobjedom protiv OSP-a, Mighty Mouse obranio pojas

Jon Jones
screenshot/youtube
24.04.2016.
u 12:57

Robert Whittaker još je jednom bio uvjerljiv, a ovog puta je pao Rafael “Sapo” Natal. Tri runde ga je Whittaker jednostavno nadboksao i došao do pete pobjede u nizu

Bivši prvak Jon Jones vratio se trinaestom uzastopnom pobjedom na spektakularnom UFC 197 nakon više od godinu dana pauze i odlukom sudaca nakon pet rundi protiv Ovince Saint Preuxa osvojio privremeni pojas prvaka poluteške kategorije. Prvak muha kategorije Demetrious Johnson još jednom je obranio pojas pobjedom tehničkim nokautom protiv Henryja Cejuda, piše Fight Site.

Borba Jonesa i St. Preuxa brzo će se zaboraviti, a ono što je bitno je činjenica da se Jon Jones uspješno vratio te zasluženo i neupitno došao do pobjede nakon pet rundi borbe, gdje se nije imalo puno toga vidjeti. Jednim dijelom zbog pomalo uplašenog OSP-a, a s druge strane jer je Jones u povratničkom meču radio koliko mu je potrebno.

Nije se uspjelo vidjeti puno akcije, no dovoljno je reći kako je svih pet rundi pripalo Jonesu, gdje OSP nije krenuo na sve ili ništa čak niti kad je znao da mu je potreban prekid da bi došao do pobjede. Bio je podosta suzdržan, a kakav je ritam borbe bio, dovoljno govori to da su na kraju oba borca izgledali kao da mogu odraditi još pet takvih rundi. Jones se uspješno vratio, no realno je ova borba izgledala kao lakši sparing. Nadamo se Jonesu i Cormieru na UFC 200, a onda će Bones morati biti pravi.

Još jedan “najteži ispit u dosadašnjoj karijeri”, Demetrious Johnson je riješio najlakše do sada, odnosno Henrya Cejudo je završio nokautiran sredinom prve runde. Tad su se borci našli u klinču, a Johnson prvo pogađa koljeno u tijelo, što dovodi do spuštanja Cejudove glave, pa koljeno završava na njoj. Na podu je uslijedilo još par udaraca, prije nego je došlo do prekida. Demetrious Johnson je gotovo doslovno počistio kategoriju, ostao mu je još samo Jussier Formiga.

Anthony Pettis ponovno je bio neprepoznatljiv, iako se očekivalo da je Edson Barboza protivnik koji mu stilski u potpunosti odgovara. Vjerovalo se da Pettis ima dovoljno tehnike za savladati brazilskog udarača, no zapravo je bilo potpuno suprotno. Već početkom prve runde, Edson je uhvatio ritam koji nije prepuštao do kraja borbe. Pettis je pokušavao svašta, skračivao je distancu, pokušavao doći do rušenja, mijenjao je gard i podosta toga, no ništa nije palilo. Barboza je cijelo borbu radio gotovo isto i do ove čiste pobjede sudačkom odlukom došao zahvaljujući sjajnom kretanju i timingu. Anthony Pettis je u velikim problemima, s tri poraza u nizu.

Robert Whittaker još je jednom bio uvjerljiv, a ovog puta je pao Rafael “Sapo” Natal. Tri runde ga je Whittaker jednostavno nadboksao i došao do pete pobjede u nizu te vjerojatnog napada na top 5 srednje kategorije. Zvijezda uvodnog programa sigurno je bio Yair Rodriguez, s najboljim nokautom večeri. Andre Filija pogodio je koljenom i jednostavno odšetao. Ovo mu je četvrta pobjeda u UFC-u i prva do koje je došao prekidom. No, fantastičnim prekidom, koji bi mu mogao odmah donijeti veliko ime u idućem izazovu.

UFC 197

Jon Jones def. Ovince Saint Preux, jednoglasna odluka sudaca (50-44, 50-45, 50-45)
Demetrious Johnson def. Henry Cejudo, TKO (udarci), 2:49 R1
Edson Barboza def. Anthony Pettis, jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)
Robert Whittaker def. Rafael Natal, jednoglasna odluka sudaca (29-28, 30-27, 30-27)
Yair Rodriguez def. Andre Fili, KO (koljeno), 2:15 R2

Sergio Pettis def. Chris Kelades, jednoglasna odluka (30-27, 30-27, 30-27)
Daniel Roberts def. Dominique Steele, jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 29-28)
Carla Esparza def. Juliana Lima, jednoglasna odluka(30-27, 30-27, 30-27)
James Vick def. Glaico Franca, jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 30-27)
Walt Harris def. Cody East, TKO (udarci), 4:18 R1
Marcos Rogerio de Lima def. Clint Hester, submission (arm triangle), 4:35 R1
Kevin Lee def. Efrain Escudero, jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije