Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA

Jeste li zaboravili Ivana Balića? Ima novi posao, evo što će sada raditi

Zagreb: Okupljanje zlatnih rukometaša olimpijaca povodom 15 godina od osvajanja olimpijskog zlata u Ateni
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
28.10.2020.
u 07:00

Ivano je bio moja želja i moj prijedlog. Moja je ideja da svi igrači koji su osvojili svjetsko i olimpijsko zlato 2003. i 2004. godine ostanu uz hrvatski rukomet, rekao je Lino Červar

Ivano Balić vraća se u Hrvatski rukometni savez. Naime, proslavljeni hrvatski rukometaš i jedan od najboljih igrača na svijetu trebao bi preuzeti mjesto izbornika hrvatske juniorske reprezentacije, aktualnih svjetskih doprvaka. Hrvatski rukometni savez nije objavio ovu informaciju jer Upravni odbor nije potvrdio njegovo imenovanje. Hrvatski rukometni savez 26. listopada, u dogovoru s izbornicima, otkazao planirana okupljanja juniorske i kadetske reprezentacije u Poreču. Obje reprezentacije trebale su se okupiti 2. studenog u Zagrebu, a zatim otputovati u Poreč gdje bi provele tjedan dana.

Ivano je Linina ideja

– Poziv igračima uputio je Vlado Šola, ali sam upoznat s time da bi nas trebao voditi Ivano Balić. S njim već imam određenog iskustva jer sam bio u kadetima kada je bio koordinator za muški rukomet. Znam da je sa svakim igračem znao osobno razgovarati. Drago mi je da smo za izbornika dobili tako veliko ime. Volio bih kada ne bismo tako često mijenjali izbornike u mlađim kategorijama. Već su se izmijenili Dominiković, Ivandija, Markota, Šola... – kaže Fran Mileta, najbolje desno krilo na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj kada smo lani osvojili srebro.

Ivano Balić bio je dvije godine koordinator za muški rukomet. Bio je uz seniore kada je izbornik bio Željko Babić i kada je hrvatska reprezentacija osvojila broncu na europskom prvenstvu u Poljskoj 2016., te četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu godinu dana poslije u Francuskoj.

– Ivano je bio moja želja i moj prijedlog. Moja je ideja da svi igrači koji su osvojili svjetsko i olimpijsko zlato 2003. i 2004. godine ostanu uz hrvatski rukomet – rekao je Lino Červar, izbornik seniorske muške reprezentacije.

Prvi ispit – Europsko juniorsko prvenstvo

Činjenica je da su u rukometu od generacije koja je osvojila svjetsko i olimpijsko zlato ostali gotovo svi. Treneri su Goluža (Tatran), Kelentrić (Sloga Doboj), Lacković (Hamburg), Matošević (Zamet), Metličić (Akademija Balić-Metličić), Šola (PPD Zagreb), T. Valčić (PPD Zagreb), Špoljarić (PPD Zagreb) i Dominiković (bez kluba). Uz rukomet su ostali Sulić (aktivno igra u Zametu), Zrnić (savjetnik u Nexeu), Vori (direktor reprezentacije) i Jović (menadžer PPD Zagreba). Izvan rukometa i sporta ostali su Kaleb, Džomba i Šprem.

Ivano Balić ima iskustva sjedenja na klupi Akademije Balić – Metličić. To je sad klub koji okuplja već dosta selekcija koje se natječu u sustavu Hrvatskoga rukometnog saveza. Ima dovoljno iskustva i znanja, ali ima i autoritet. Mlađi igrači imat će puno toga naučiti od njega. Ako ga Upravni odbor potvrdi, onda bi ga u siječnju čekalo prvo veliko natjecanje – Europsko juniorsko prvenstvo u Poreču. Imamo odličnu reprezentaciju koju u toj kategoriji predvode Fran Mileta, Gianfranco Pribetić (oba igraju u Nexeu), Veron Načinović (Celje), Ante Ivanković (Dubrava), Mateo Maraš (Pelister), Karpo Sirotić (Sesvete)... Sve su to igrači koji igraju bitne uloge u seniorskim momčadima. 

Ponudu Germania kladioncie pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:21 28.10.2020.

Meni se čini da on nije za neki ozbiljan posao.

LL
lijepa_li si
10:18 28.10.2020.

ivano jest legenda. živa legenda.

Avatar Payback
Payback
09:23 28.10.2020.

Bravo! Tja treba!super ideja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije