Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENJE SEZONE U Söldenu otvorena skijaška sezona

Jelušić bez druge vožnje, Zettel pobjednica

ana-txt.jpg
import
25.10.2008.
u 11:12

Najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić ostala je bez plasmana u drugu vožnju prve utrke sezone, veleslaloma u austrijskom Söldenu. Sjajnim nastupom u drugoj vožnji, Austrijanka Kathrin Zettel ostvarila je pobjedu.

Ana: Na stazi ne znam što radim


Ana Jelušić bila je jako tužna. Očito ju je dotukao zaostatak od 3.45 sekundi za pobjednicom Zettel.
- Ne znam što je, ne mogu se skijati kao na treningu. Valjda zato što sam užasno nesigurna u sebe u veleslalomu. Na treningu za Poutiainen zaostajem za 10 stotinki, a onda dođem na utrku i ne znam što radim - jadala se Ana koja jedva čeka slalom u Leviju. (db)

Jedina hrvatska predstavnica startala je s visokim brojem 63., te na cilj kilometar dug staze stigla s 3,45 sekunde zaostatka za vodecom Tanom Poutiainen.

Domaća skijašica Kathrin Zettel kasnila je 15 stotinki, treće mjesto izborila je Denise Karbon, inače najbolja veleslalomašica prošle sezone, sa 64 stotinke zaostatka.

U drugoj vožnji je Zettel bila sjajna, te je na kraju trijumfirala ispred Poutiainen s 98 stotinki prednosti. Treće mjesto osvojila je Austrijanka Andrea Fischbacher, i to sa startnim brojem 26. Bila je peta nakon prve vožnje, a na kraju je zaostala za Zettel sekundu i 48 stotinki.

Talijanka Denise Karbon, pobjednica na ovoj stazi i u ukupnom poretku veleslaloma prošle sezone, morala se zadovoljiti s četvrtim mjestom. Do pobjedničkog postolja i trećeplasirane Fischbacher nedostajale su joj samo tri stotinke, koliko je, pak, bila brža od Švicarke Lare Gut na petom mjestu. Šesto i sedmo mjesto zauzele su dvije Šveđanke, Maria Pietilae-Holmner (+1.57) i Anja Pärson (+1.58.) Amerikanka Lindsey Vonn, pobjednica u ukupnom poretku Svjetskog kupa prošle sezone, zauzela je u ovoj utrci deveto mjesto.

Ana je bila jedina naša predstavnica, a u nedjelju će naše boje braniti Ivica Kostelić koji nastupa na muškoj veleslalomskoj utrci.

Svjetski kup, skijašice, veleslalom u Söldenu, konačni poredak:

1. Zettel (Aut) 2:22.99

2. Poutiainen (Fin) +0.98

3. Fischbacher (Aut) +1.48

4. Karbon (Ita) +1.51

5. Gut (Švi) +1.54

6. Pietilae-Holmner (Šve) +1.57

7. Pärson (Šve) +1.58

8. Hölzl (Nje) +1.85

9. Vonn (SAD) +2.17

10. Alcott (VB) +2.42

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije