Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubimac Ibroxa

Jelavić u 7 i pol mjeseci pretekao Pršu po broju golova za Rangers

\'Rangers Nikica Jelavic celebrates the second goal during the Co-operative Insurance Cup Final at Hampden Park, Glasgow. Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
20.04.2011.
u 18:15

- Lijepo je gledati ovako raspoloženog Nikicu, sretan sam što ga imam jer daje svima samopouzdanje - kaže trener Rangersa Smith.

Nakon što je u utorak s jednim golom te iznuđenim jedanaestercem i crvenim kartonom donio Rangersu pobjedu 4:0 nad Dundee Unitedom, Nikica Jelavić u škotskim je medijima opet proglašen najboljim igračem utakmice.

"Hrvat je nedvojbeno najbolji igrač Rangersa i nada navijača da će njihov klub dovesti do naslova. Fascinira njegova odlučnost i savršena realizacija", piše u jučerašnjem broju škotski The Herald.

– Lijepo je gledati ovako raspoloženog Jelavića, sretan sam što imam takvog klasnog igrača u momčadi. Ne samo da zabija golove već je dao i puno samopouzdanja i svom partneru u napadu Naismithu – smatra trener Rangersa Walter Smith.

Iako kaže da ga škotski mediji zasad još ne uspoređuju s Dadom Pršom, koji je svojim igrama i požrtvovnošću postao heroj Ibroxa, Jelavić je već sada prestigao Pršu po broju golova za Rangers. Naime, otkad je prije sedam i pol mjeseci stigao u Rangers, Jelavić je u 23 utakmice zabio 15 golova (12 prvenstvenih i tri u kupu), dok je Dado Pršo u dvije i pol sezone zabio 13 golova u 77 utakmica. Jelavić je od Prše zasad slabiji u asistencijama. Sakupio ih je osam, dok ih je Pršo imao 14.

Prošle srijede Nikica je postigao spektakularan pogodak škaricama Aberdeenu, a goal.com uvrstio ga je među pet najljepših u svijetu protekloga tjedna.

Već u nedjelju Rangers na svom Ibroxu u velikom škotskom derbiju ugošćuje Celtic.

– Možemo do naslova, držimo sve u svojim rukama – smatra Smith.

Jelavić zna kako protiv Celtica, prije tri tjedna u finalu Lige kupa zabio im je gol u osmoj minuti produžetka te svome klubu donio prvi trofej sezone.

U slučaju da Rangers osvoji naslov, bio bi im to treći uzastopni, što im je posljednji put uspjelo 1999. godine.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:15 21.04.2011.

Nikica je super igrač i dečko , no treba on pojesti puno žganaca (ili ti ga palente) da dostigne Pršu !!!!!!!!

Avatar flame
flame
09:30 21.04.2011.

Pa već ga je dostigao u Rangersima:-) Ima sličnu priču k i Dado, neprepoznat kao vrhunski igrač, puno ozljeda, ali imam osjećaj da će se još za njega čut, i u jačoj ligi i klubu, ali i u reprezentaciji! Ipak, forza Celtic!:-)

NI
nindža
12:02 21.04.2011.

što samo pokazuje koliko je kvaliteta škotskog nogometa pala zadnjih godina. a najbolji dokaz je činjenica da su izgubili pravo direktnog plasmana u LP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije