Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDAN ODLUKE

Je li teniska reprezentacija spremna za Davisovo finale? Pavić još čeka prvu pobjedu

21.11.2021.
u 18:00

– Spremni smo za početak Davisova kupa te jedva čekamo dolazak u Torino. Dobro poznajemo oba suparnika, i Australiju i Mađarsku, ali svjesni smo i svoje vrijednosti. - rekao je Nino Serdarušić

Nikola Mektić i Mate Pavić nisu se u subotu uspjeli plasirati u finale završnog Mastersa osam najboljih parova u Torinu. Vrata završnice zatvorili su im Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury koji su u polufinalu napravili veliki preokret i nakon gubitka prvog seta slaviti s 4:6, 7:6 (3), 10:4, nakon sat i 34 minute igre.

Mektiću upitno drugo mjesto

Hrvatski je dvojac, najbolja kombinacija svijeta za ovu godinu, odlično ušao u meč i nakon breaka u trećem gemu sigurno osvojio prvi set. U drugoj su dionici Nikola i Mate nastavili s odličnom igrom, dapače odigrali su nekoliko fantastičnih poena kakav je bio onaj u sedmom gemu, kada je Pavić, na servis suparnika, atraktivno, između nogu, okrenut leđima, precizno vratio loptu. Na isti način uzvratio mu je Salisbury, no onda je Mektićev volej bio neuhvatljiv.

Oba su para sigurno držala svoje početne udarce (s tim da se vidjelo da je Ram sve sigurniji na servisu), pa je odluka o finalistima pala u dva tie-breaka, u produžetku drugog seta, gdje su se naši držali do 3:3, te potom u produljenom tie-breaku u kojem britansko-američka kombinacija kao da je dobila krila, brzo je došla do vodstva od 6:1, a potom i od 9:2. Mektić i Pavić spasili su dvije meč-lopte, ali nisu i treću, pa su Ram i Salisbury tako još jednom dokazali da je drugi dio sezone njihov.

Mektić i Pavić pobjeđivali su tu dvojicu u Miamiju (polufinale), Rimu (finale), Eastbourneu (finale) i u Wimbledonu (polufinale), ali se kotač sreće okrenuo u Torontu (finale) i sada u Torinu. Hrvatski je par ostao tako ove godine na učinku 61-13, uz devet osvojenih naslova (među kojima su Wimbledon i olimpijsko zlato), za što se može reći da je uistinu vrhunska sezona.

No ovim je porazom ugroženo Mektićevo drugo mjesto na listi igrača parova, u slučaju njihova uspjeha u finalu, preteći će ga i Ram i Salisbury. Pavićevo prvo mjesto je neupitno.

Ali opet, u svakom zlu nađe se i neko dobro, Mektić i Pavić će se ovako dan prije priključiti ostatku hrvatske reprezentacije, koja će također u Torinu nastupiti na završnom turniru Davisova kupa, zapravo na Svjetskom prvenstvu teniskih reprezentacija. Marin Čilić pridružit će se suigračima iz Monte Carla (gdje je trenirao posljednjih dana), a ostali dio naše reprezentacije otputovao je u Torino jučer iz Zagreba. Među ostalima bili su tu i Borna Gojo i Nino Serdarušić koji će se boriti za poziciju drugog reketa.

Borna Gojo, koji je prije dvije godine dobrano namučio Rafu Nadala, o tome kaže:

– Osjećam se odlično i zbilja u dobrom raspoloženju očekujemo mečeve u skupini. Dat ćemo sve od sebe te se nadamo najboljem rezultatu. Sretni smo jer imamo Marina Čilića koji je u odličnoj formi te najbolji par na svijetu. Trudit ćemo se odigrati što bolje i u drugom pojedinačnom dvoboju. Mislim da imamo zaista dobre šanse za prolazak skupine.

Serdarušić umjesto Ćorića

Nino Serdarušić u posljednji je čas upao u sastav umjesto nedovoljno oporavljenog Borne Ćorića. U posljednje vrijeme igra na visokoj razini – i namučio je neke favorizirane igrače poput Korde u St. Peterburgu ili Van de Zandschulpa u Stockholmu – pa ima pravo na optimizam.

– Spremni smo za početak Davisova kupa te jedva čekamo dolazak u Torino. Dobro poznajemo oba suparnika, i Australiju i Mađarsku, ali svjesni smo i svoje vrijednosti. Prije dva tjedna igrao sam protiv Mađara Pirosa i pobijedio ga, pa vjerujem u našu momčad i mislim da možemo ostvariti odlične rezultate. Što se mene tiče, imao sam ove sezone dva finala na Challengerima pa u cjelini mogu biti zadovoljan – napomenuo je Serdarušić.

Iako će Mektić i Pavić biti favoriti protiv svih parova na završnici Davisova kupa, zanimljivo je da Pavić još čeka svoju prvu pobjedu za nacionalnu momčad.

Dosad je nastupio šest puta u parovima i svih šest mečeva je izgubio, a ima i jedan pojedinačni poraz, tako da mu je ukupna bilanca 0-7. Torino je prilika da se prekine taj neugodni niz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije