Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO EDDIE HEARN

Je li ovo idući Hrgovićev protivnik? Nakon njega bi se borio s Joshuom

Zagreb: Filip Hrgović na otvaranju novog automat kluba "Favbet" u Z centru
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
07.11.2023.
u 13:52

Hrgović je trenutačno obavezni izazivač za IBF-ov naslov teške kategorije, a tu je poziciju obranio sredinom kolovoza pobjedom protiv Demseyja McKeana.

Najboljem hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću istekao je ugovor s promotorskom kućom Wasserman Boxing i kopromotorom Eddiejem Hearnom. U razgovoru za Boxing News, Hearn je izjavio kako su u tijeku pregovori o produljenju suradnje.

– Hrgović je u dobroj poziciji s IBF-om. Promovirali smo njegovu borbu protiv Demseyja McKeana. Volimo Hrgovića i nadamo se da ćemo produljiti ugovor – istaknuo je Eddie Hearn, a prenosi Croring.

Hrgović je trenutačno obavezni izazivač za IBF-ov naslov teške kategorije, a tu je poziciju obranio sredinom kolovoza pobjedom protiv Demseyja McKeana.

Hrvatski teškaš sada čeka rasplet oko meča za ujedinjenje naslova između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

Naime, oni su dogovorili međusobni obračun za 23. prosinca, no Furyjev tim je tražio odgodu, tako da bi se ta borba trebala održati tek u veljači.

Nakon toga će vjerojatno uslijediti revanš između Usyka i Furyja, a iz IBF-a su poručili kako bi u tom slučaju pobjedniku mogli oduzeti pojas prvaka.

Hearn je spomenuo mogućnost da Hrgović boksa protiv Otta Wallina za upražnjen IBF-ov naslov.

– Razgovaramo s Ottom. Voljeli bismo upariti Hrgovića i Wallina. Vjerujem da bi to bilo za IBF-ovu titulu i to vjerojatno u ožujku. Onda bi se Anthony Joshua mogao boriti s pobjednikom – podvukao je Eddie Hearn.

Šveđanin Otto Wallin ima 26 pobjeda (14 nokauta) i poraz protiv Tysona Furyja (2019.).

Na petom je mjestu BoxRecove ljestvice najboljih teškaša, dok je Hrgović deseti s omjerom 16-0.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:08 07.11.2023.

Nešto mi govori da Hrga nikad neće dobiti pravu priliku.

KU
Kujttim
18:21 07.11.2023.

Realno Hrgović se može boriti s Joshuom tek nakon što Joshua izgubi 1 ili 2 meča. Po meni bi Hrgović imao više šansi protiv Usyka, nego protiv Joshue ili Wildera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije