Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URUGVAJSKI NAPADAČ RUKOM JE ZAUSTAVIO SIGURAN POGODAK GANE

Je li Luis Suarez heroj ili varalica?

Luis Suarez
PIXSELL
03.07.2010.
u 10:17

Cijeli nogometni svijet bruji o nevjerojatnoj završnici četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Urugvaja i Gane.

Svi oni koji su propustili susret mogu žaliti što nisu vidjeli kako Luis Suarez u posljednjoj sekundi drugog produžetka rukama zaustavlja loptu na samoj crti vlastitog gola i zbog toga dobiva crveni karton. (Video na 3:40).

- Naravno da se isplatilo zaraditi crveni karton. U tom trenutku nije bilo drugog izbora.

Pokazalo se kasnije kako je Suarez zapravo ponudio novu nadu Urugvaju jer je Gyan promašio jedanaesterac vrijedan polufinala, a nakon jedanaesteraca mišljenja oko Suarezovog poteza su podjeljena.

- Suarez je jedan od naših heroja. Nije zabio gol, ali je spriječio da mi primimo pogodak i zbog toga smo u polufinalu - govorio je nakon susreta urugvaj ski napadač Diego Forlan.

S druge strane, Ganci su (razumljivo) bili potpuno razočarani, a najdalje je otišao branič John Pantsil koji je rekao:

- Sudac je trebao priznati pogodak.

Koji pogodak? Lopta nije prešla crtu, a Suarez je dobio kaznu - crveni karton. Takvog je mišljenja i urugvajski izbornik Oscar Tabarez:

- Varanje je prejaka riječ za takav postupak. Suarez je reagirao instinktivno i dobio je kaznu. Nije valjda Luis kriv i što su igrači Gane promašili jedanaesterce?

KOMENTIRAJTE! Što mislite, je li Suarez heroj ili varalica? Može li se njegov postupak staviti u istu kategoriju kao i Henryjev gol Ircima u dodatnim kvalifikacijama za SP?

Ključne riječi

Komentara 48

CB
cba
15:46 03.07.2010.

To je najobičnija prijevara koja je kažnjena, no na žalost Gana ne ide dalje zbog prljavog igranja. Gana je bila bolja od njih, gade mi se.

AZ
azinaesutaresija
11:08 03.07.2010.

Sport znači prijateljsko nadmetanje u skladu sa neformalnim pravilima. Igranje rukama kao što je to namjerno odigrao Urugvajac nije dio igre nogomet i trebalo je priznati pogodak a ovakve poteze bi trebalo najstrože kažnjavati. Obzirom da se igra za čast i NOVAC stvar je kriminalna glede novca.

NI
niko36
13:59 03.07.2010.

Juma onda ti juce nisi gledao Brazil i njihove reakcije i zapomaganja.Sto se Suareza tice ovo je mozda potez ovog SP.Varalica bi bio da sudija nije vidio sta se desilo.Dobio je crveni karton i penal za Gahnu sto je sasvim dovoljno. E sada druga je stvar sto je Ganac vise razmisljao kako ce odplesati onaj glupi ples nego zabiti penal. Heroj sigurno u Urugvaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije