Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argentinac u problemima

Zvijezda Barcelone osuđena na godinu dana zatvora zbog utaje poreza!

Javier Mascherano, Lionel Messi
Foto: Press Association/Pixsell
21.01.2016.
u 16:53

– Sportaš sam i ne znam puno o porezu i tim stvarima, to je za mene komplicirano. Kajem se zbog toga što sam napravio, ali nisam to napravio namjerno.

Javier Mascherano, zvijezda Barcelone, dobio je danas kaznu od godine dana zatvora zbog utaje poreza. Riječ je o dva slučaja iz 2011. i 2012., a argentinski nogometaš priznao je da je utajio 1,5 milijuna eura poreza.

Suđenje je danas trajalo samo deset minuta, a Mascherano je prihvatio kaznu jednogodišnjeg zatvora. Postoji mogućnost da se to preinači u novčanu kaznu, što će njegov odvjetnik David Anieto i zatražiti. Podsjetimo, Mascherano je već vratio novac koji je utajio, a uz to će morati platiti i dodatnih 815 tisuća eura.

– Sportaš sam i ne znam mnogo o porezu i tim stvarima, to je za mene komplicirano. Kajem se zbog toga što sam napravio, ali nisam to učinio namjerno.  Bio sam pošten i odgovoran, poštovao sam klubove za koje sam igrao i zemlje u kojima sam živio. Iz svega ovoga izići ću još jači, napisao je Mascherano na društvenim mrežama.

Inače, on nije jedini igrač Barce koji se suočava s tim problemom. Suđenje za utaju poreza čeka i Messija, dok je i Neymar pod istragom u Brazilu.

>>Javier Mascherano priznao krivnju, utajio je 1,5 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije