Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZE

Jarni: Naša velika šansa je utakmica Italije i Irske

Robert Jarni
Davor Puklavec/PIXSELL
18.06.2012.
u 11:26

- Važno je brzo se otvarati kad osvojimo loptu - tvrdi nekadašnji vatreni Robert Jarni

– Dobar tek, želi vam lijevi bek – znao se zezati Robert Jarni u vrijeme kad je igrao za našu reprezentaciju. A takvog lijevog beka Hrvatska od njegova odlaska nema, stalno su naši izbornici lutali.

– Ma danas su svi stručnjaci za Španjolsku. Nema tu tajni, svi znaju kako igraju – veli Jarni.

Kako ih zaustaviti?

– Zabiti gol više od njih, to vam je vrlo jednostavan recept!

Da, ali kako ga zabiti?

– U jednoj se utakmici može svašta dogoditi i šansa postoji, samo da ne uđemo u utakmicu kao protiv Italije, kao što smo igrali u prvom poluvremenu. Posebnu pažnju treba posvetiti igri između 20 i 16 metara da nam ne ulaze između zadnje linije.

Naši nisu dobro čuvali Balotellija, svaki put je lako dobivao loptu, okretao se i prijetio.

– Ne znam hoće li Del Bosque igrati s klasičnim napadačem ili će kao protiv Italije igrati bez njega. No, bude li Torres na terenu, treba ga pratiti, biti mu blizu i ne dopustiti da prima loptu i lako se okreće, u čemu je vrlo jak. No, ključno je biti oprezan u tom uskom dijelu između 16-erca i 20 metara. Svi znaju kako tu igraju, a teško je spriječiti ih. Obrana nam mora biti sto posto fokusirana – rekao je Jarni koji nije želio govoriti s kojim bi sustavom igrao.

– Nisam u kampu, ne znam situaciju kao Bilić, a ne volim govoriti napamet.

Jeste li optimist?

– Vjerujem da se može dobiti. Iskreno, Slaven je rekao da se ne bi mijenjao s Talijanima. E, pa ja bih, ipak bi bilo lakše protiv Iraca nego protiv Španjolaca koji ne samo da su svjetski prvaci nego pobjeđuju i kad ne igraju dobro.

Možemo li se nadati da Irci mogu nešto napraviti protiv Talijana?

– Opet ću biti iskren i reći da tu vidim veću šansu za nas nego u našoj utakmici sa Španjolcima. Talijani su im dužnici iz kvalifikacija za SP, te 2009. Gilardino im je zabio u zadnjim trenucima utakmice za 2:2, bilo je nekoliko spornih odluka, Talijani su otišli na SP, a Irci u dodatne kvalifikacije i igrali su s Francuskom te ostali bez SP-a. Dakle, imaju Irci za što igrati – zaključio je Robert Jarni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije