Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJICA Još jedno veliko svjetsko priznanje za Janicu Kostelić

Janica: Pomagat ću hrvatskoj djeci

03.01.2009.
u 19:35

- Legendarna skijašica Janica Kostelić imenovana je novim Laureusovom globalnom veleposlanicom i članicom Laureusove akademije - odaslana je u subotu obavijest iz londonskog ureda Laureusa.

Snimio: Sergije Michieli

- Sretan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Janici u društvo Laureusovih ambasadora. Uvjeren sam da će s puno energije raditi u projektima koje Laureusova zaklada podupire - kaže izvršni direktor Laureusa Guy Sanan. @linkbox@

Na konferenciju za novinare bila su i dvojica članova Akademije, skijaši Alberto Tomba i Franz Klammer, koji će u nedjelju u 16 sati s Janicom i Girardelijom skijati utrku legendi.

- Pozdravljamo Janičin dolazak u Laureusovu obitelj jer vjerujemo da ona može utjecati na živote mladih ljudi u Hrvatskoj - riječi su talijanskog velikana.

- Znam koliko je teško biti najboji na svijetu u jednoj disciplini, a Janica je bila najbolja u gotovo svima. Oporaviti se od tri ozljede koljena u jednoj godini, a nakon toga osvojiti tri olimpijska zlata je jedan od najvećih pothvata u povijesti sporta - dodaje Klammer.

Za Janičino učlanjenje u Laureus zaslužan je Čedo Komljenović (kojem u lobiranju pomaže kći Polona). Takozvani guru luksuza sudjelovao je i u utemeljenju Laureusove akademije.

- Nadam se da ću za Zakladu moći raditi i u Hrvatskoj i pomoći djeci koja nemaju uvjeta školovati se i baviti sportom - ističe akademiji zahvalna Janica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije