Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Markovu trgu

Janica Kostelić debitirala za saborskom govornicom

29.11.2016., Zagreb - Sjednica Sabora nastavljena je glasovanjem o Prijedlogu izmjena i dopuna Drzavnog proracuna Republike Hrvatske za 2016. godinu i projekcija za 2017. i 2018. godinu. Janica Kostelic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
30.11.2016.
u 08:34

Iskreno ću reći, nervoza je prisutna, no na svakoj grešci se uči, nadam se da će ih biti što manje - kazala je Janica Kostelić

Janica Kostelić, najbolja hrvatska sportašica svih vremena, jučer je debitirala u Saboru. Pred zastupnike Janica je izašla kao državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport i pri tome nije skrivala svoju debitantsku groznicu.

- Iskreno ću reći, nervoza je prisutna, no na svakoj grešci se uči, nadam se da će ih biti što manje.

Pred sabornike, Janica je izašla da bi predstavila predsjednika i osam članova novog Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport Franjo Bučar. A njega će činiti prof. dr. Damir Knjaz (dekan KIF-a u Zagrebu), prof. dr. Đurđica Miletić (dekanica KIF-a u Splitu), sportska novinarka Mila Horvat te niz umirovljenih sportskih velemajstora kao što su Venio Losert (rukomet), Dino Rađa (košarka), Zdeslav Vrdoljak (vaterpolo), Barbara Jelić Ružić (odbojka), Mario Stanić (nogomet) i Darko Kralj (paralimpijac).

Inače, Janičina ideja vodilja na novom radnom mjestu je maksimalno poduprijeti sport djece i omladine, što bi se trebalo vidjeti i u novom Zakonu o sportu kojim će se državna tajnica baviti.

- U izradi novog Zakona ne smijemo ići na horuk, kako bismo zadovoljavali neke sitne interese, već on mora biti cjelovit.

Komentara 2

Avatar Dr Evil
Dr Evil
11:09 30.11.2016.

Zašto se zove središnji državni ured za šport, kad 95% ljudi u ovoj zemlji ne govori "šport" već "sport" ?!?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:33 30.11.2016.

neki joj ne mogu oprostit uspjeh, lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije