Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA

Jakirović: 'Petković će biti u rosteru za derbi. Moramo obaviti još jedan razgovor'

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
24.11.2023.
u 15:25

"Zadnja tri mjeseca gledamo igrače koji bi nas mogli pojačati, ali gledamo ono što nam je dostupno, nema smisla tražiti preskupe igrače", rekao je Sergej Jakirović o planovima Dinama za nadolazeći zimski prijelazni rok

Nakon reprezentativne stanke nastavlja se borba za prvaka Hrvatske. Novo, 16. kolo, HNL-a donosi i novi derbi. U subotu će na Maksimiru Dinamo dočekati Osijek. Utakmica je na rasporedu od 17.30, a najavio ju je trener 'plavih', Sergej Jakirović.

"Jako sam zadovoljan s ovom pauzom, svi su trenirali, radili smo na nekim stvarima koje bi trebale biti bolje u budućnosti. Spremno čekamo derbi i ostale utakmice koje su iznimno važne jer želimo popraviti dojam i isprati gorak okus prošlih utakmica", rekao je Jakirović.

GALERIJA Vatreni derbi na Rujevici: Dinamo i Rijeka u napetoj završnici podijelili bodove (2:2)

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
1/119

Osvrnuo se na remi s Rujevice u prošlome kolu. "Na Rujevici smo imali dobrih i manje dobrih stvari. Nismo izgubili, a mislim da smo trebali dobiti tu utakmicu s obzirom na to kako se ona razvijala. Nadam se da ćemo sutra igrati još bolje i da ćemo obradovati navijače", rekao je Jakirović pa otkrio u kakvom je stanju Bruno Petković:

"Trenira deset dana normalno. On će biti u rosteru u subotu. Hoće li igrati? To ćemo još vidjeti, moramo obaviti još jedan razgovor, ali trenira jako dobro, čak i iznenađujuće."

Nekoliko igrača ima problema s ozljedama. "Imamo problema s Dariom Špikićem i Dinom Perićem. Izgleda kao da mu se sprema viroza, vidjet ćemo sutra hoće li biti na dispoziciji. Mauro Perković? U utorak je trenirao, još ga malo boli desni gležanj, imao je distorziju, ali bit će na dispoziciji."

VEZANI ČLANCI:

Komentirao je i rezultatsku krizu koja je na Maksimiru u punome jeku."U polju to nije bilo tako loše, čak je bilo dobro u Varaždinu i Gorici, kao i protiv Viktorije. Imamo određenih rupa, ali trebalo bi biti bolje. Dečki su svjesni svega, čak i ljuti s obzirom na sve pehove. Moramo biti bolji da izađemo iz krize rezultata, polako se pokazuju te stvari na kojima radimo, a povratak Brune je bitan. Pomalo je nevjerojatno da ovisimo tako o njemu, ali Dinamova je momčad navikla na njega, on čini suigrače boljima i ovaj tjedan na treninzima sve ide lakše i protočnije."

Sprema se zimski prijelazni rok kojeg će Dinamo morati dobro odraditi kako bi imao prilike za obranu naslova. "Zadnja tri mjeseca gledamo igrače koji bi nas mogli pojačati, ali gledamo ono što nam je dostupno, nema smisla tražiti preskupe igrače. Kada bismo pogodili s dva ili tri igrača, bilo bi to odlično za nas. Radimo sve da to pokušamo realizirati u prvom mjesecu."

Na kraju se osvrnuo na debi Martina Baturine u dresu hrvatske reprezentacije. "Jako mi je drago zbog toga, najvažnije da je Hrvatska dobila dva potentna igrača koji će sigurno nositi reprezentaciju u budućnosti. Martinu nije nimalo lako, on je 2003. godište. Od njega se nekako najviše očekuje, možda i previše, ali on se s tim dobro nosi. Odličan je dečko, ima puno samopouzdanja. Nikada nije tražio poštedu. Jako smo ponosni na njega."

VIDEO Prosinečki o Hajduku: 'Igrači imaju veliki pritisak. Tih 18 godina neosvajanja. Treba pobjeđivati, a Dinamo je na to navikao'

Komentara 4

KU
Kujttim
21:38 24.11.2023.

Petković je ušao u seriju istih ili vrlo sličnih ozljeda. Nema tu puno pomoći od razgovora. Kada organizam ne prihvaća trenažna i natjecateljska opterećenja onda se ne razgovara nego se radi analiza i mijenja sustav treninga, prehrana, kondicijski trener, osobni trener... Pa ne igra Petković u Engleskoj protiv MU, MC, Arsenala, nego protiv Rudeša, Istre...

DU
Deleted user
19:27 24.11.2023.

Ako će biti u rosteru, onda s njim obavi talk i stavi ga u team.

Avatar mrIvan
mrIvan
07:54 25.11.2023.

Jakir ne želi biti odgovoran kao Dalić u slučaju da Petković obnovi povredu. I to je skroz u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije