Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON VAŽNE POBJEDE

Jakirović: Volio bih da Petković preskoči igranje za reprezentaciju i oporavi se do kraja

Nogometaši Dinama s navijačima proslavili pobjedio protiv Istre
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/18
08.10.2023.
u 20:51

"Dinamo ne trpi prosječnost, puno nam je ovo značilo. Meni je bitno da mi ovako izgledamo, da imamo puno udaraca prema golu i da naplatimo taj posjed koji imamo u svakoj utakmici", rekao je nakon utakmice trener Dinama, Sergej Jakirović

Dinamo je u posljednjem susretu 11. kola HNL-a pobijedio Istru te tako preokrenuo negativan niz koji je započeo porazom od Hajduka na Poljudu (1:0), a nastavio se katastrofom protiv Ballkanija u Prištini (2:0). Plavi su u subotu na domaćem terenu s 3:0 svladali Istru. Usprkos brojnim izostancima, momčad s Maksimira je kontrolirala cijelu utakmicu, a protivnicima nije prepustila čak ni počasni pogodak. Nakon utakmice igru je komentirao trener Sergej Jakirović.

"Čestitam momcima na dobroj igri. Sve što smo se dogovorili su ispoštovali. Kad smo mi ovakvi, onda suparnici nemaju previše šanse. Kontrolirali smo čitavu utakmicu, a jedino što smo dopustili je bio jedan korner. Bilo je samo pitanje vremena kad ćemo zabiti", započeo je Jakirović.

GALERIJA Dinamo srušio Istru na Maksimiru. Plavi ništa nisu prepustili slučaju

Nogometaši Dinama s navijačima proslavili pobjedio protiv Istre
1/18

Najprije je upitan o Bernaueru koji je danas igrao na poziciji desnoga beka. "Pa kad nemate drugih rješenja, onda je i on opcija. Moharrami je osjetio neko zatezanje i to nam je bila jedina opcija. Vraća se Ristovski", odgovorio je trener pa rekao i zašto je napravio promjenu na vratima.

"Da, promijenio sam golmana jer Zagorac odlično trenira, podrška je svima u klubu. Kod Nevistića se nakupilo i malo mentalnog umora, a Zagorac je pokazao da se na njega može računati. Nevistić će i dalje biti naš broj 1."

Večeras je iz zapisnika izostao Mihajličenko koji je zaradio brojne kritike nakon igre nedostojne hrvatskog prvaka u drugome kolu Konferencijske lige. "To je moja odluka. Uvijek netko izostane iz zapisnika, ovaj put je bio to on. Vidjet ćemo u reprezentativnoj pauzi što i kako dalje", rekao je zagonetno trener plavih.

VEZANI ČLANCI:

Potom se osvrnuo na Perkovića koji je večeras debitirao za Dinamo i zabio svoj prvi pogodak u plavome dresu. "Odigrao je pametno. On je mladi reprezentativac, na njega se računa i ja nisam dao da on ide na posudbu u Nizozemsku. Rekao sam mu da mora malo čekati, ali i u Kupu je pokazao neke dobre stvari i uslijed ovih događaja sam se odlučio za njega."

"Dinamo ne trpi prosječnost, puno nam je ovo značilo. Meni je bitno da mi ovako izgledamo, da imamo puno udaraca prema golu i da naplatimo taj posjed koji imamo u svakoj utakmici", kazao je očigledno dajući do znanja koliko je Dinamu ova pobjeda trebala nakon razočaravajućih rezultata kako na domaćim, tako i na europskim terenima.

Osvrnuo se na ozljedu i oporavak Brune Petkovića čiji izostanak očigledno uzima danak u kvaliteti igre momčadi. "Dobro napreduje njegov oporavak. Sutra će se vratiti u reprezentaciju i odraditi magnet iako bih ja više volio da on to preskoči. U derbiju je on želio igrati iako je bila šansa da će obnoviti ozljedu. Nadam se da će biti pametniji i igrati samo kad bude sto posto spreman."

VIDEO Marko Livaja okrenuo leđa hrvatskoj reprezentaciji: 'Nakon dugog razmišljanja sam prelomio...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije