Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLED ZA EUROPU

Jakirović uoči Sparte: Važnije mi je tko će završiti utakmicu nego tko će ju početi

Prag: Trener Dinama Sergej Jakirović održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv Sparte Prag
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
30.08.2023.
u 19:01

Nažalost, nema naših navijača, ali bili su jučer na našem treningu i izrazili nam veliku podršku. Hvala im još jednom, to nam puno znači, rekao je trener Dinama uoči uzvrata u Pragu

Dinamo u četvrtak u Pragu igra uzvratnu utakmicu doigravanja za Europsku ligu protiv Sparte. U prvom dvoboju Dinamo je slavio rezultatom 3:1 te ima zadatak u gostima sačuvati tu prednost. 

U toj 3:1 pobjedi je na klupi Dinama kao trener debitirao Sergej Jakirović, koji je uoči susreta komentirao što očekuje od utakmice u češkom glavnom gradu.

- Znamo da imamo dva razlike iz prve utakmice, znamo da je Sparta dobar protivnik, znamo da će napraviti sve da sutra probaju što prije anulirati našu prednost. Želim da budemo hrabri, da igramo našu igru, da čekamo svoje šanse koje ćemo, vjerujem, napraviti te da budemo fokusirani na sve zahtjeve koje ćemo staviti pred momčad - rekao je Jakirović u uvodu pa je počeo odgovarati na pitanja novinara.

A prvo od tih pitanja odnosio se na raspoloženje i atmosferu u momčadi Dinama uoči uzvrata u Pragu.

- Odlično, ove dvije pobjede su nam dale jako dobar vjetar u leđa. Diglo se samopouzdanje. Igrači vide da je moguće igrati dobro, da se borimo i trčimo do kraja. Rekao sam da smo raspoloženi za borbu i trku, da imamo dobar momčadski duh, da se bacamo na glavu za svaku loptu. Kvaliteta uopće nije upitna, ni individualna ni momčadska.

Zatim je Jakirović razgovarao o tome kakvu Spartu očekuje u uzvratu te se kratko osvrnuo na navijače koji su na treningu došli podržati igrače, budući da zbog Uefine kazne ne smiju prisustvovati gostujućim utakmicama ove sezone.

- Predviđam što se može dogoditi. Da mene pitate, ja bih na njihovom mjestu tražio brzi pogodak, i očekujem nešto takvo uz pomoć punog stadiona. Nažalost, nema naših navijača, ali bili su jučer na našem treningu i izrazili nam veliku podršku. Hvala im još jednom, to nam puno znači. Moramo napraviti sve da ostvarimo cilj i plasman u Europa ligu.

Puno se na početku ove sezone pričalo o fizičkoj spremi Dinamovih igrača, koji su pod Igorom Bišćanom znali često fizički i energetski padati u završnicama utakmica. Kakvo je sad energetsko stanje u momčadi?

- Dobro smo se regenerirali. Svi oni žele igrati. Oni su mladi momci, današnja generacija se jako brzo oporavlja, puno je tu resursa koji ti pomažu u tome. Ova utakmica u četvrtak nam i nije problem, veći problem će biti u nedjelju. Ali ima nas, svi su važni, jako je bitno koga ćemo odabrati i tko će ući, a čak mi je važnije i tko će završiti utakmicu jer se tu obično događa dosta stvari - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Komentara 4

EJ
ejStef
09:53 31.08.2023.

Dinamo bi morao proći, ima kvalitetnije igrače od Sparte, bez obzira na odlazak Ivanušeca. Jakirović je donio potrebnu energiju, puno znači to što je cijelo vrijeme u utakmici, što mijenja i taktiku i igrače, to je nedostajalo i kod Čačića i kod Bišćana... No, nije niti Jakirović savršen, zna mu se dogoditi potpuno kriva procjena, koja je onda praćena krivom idejom, tj. odabirom taktike i igrača. To se vidjelo kod njega u drugim klubovima koje je vodio, zadnje Rijeka u Splitu. Kada je u pitanju jači protivnik, onda to zna biti presudno, budući da se promjenama tokom utakmice uglavnom ne može nadoknaditi zaostatak... No, Sparta nije ili ne bi smjela biti ta koja nečime može iznenaditi.

PO
Poletarac101
19:28 30.08.2023.

Ajmooo Dinamoo ...Samooo jakooo🍀💪💪💙

Avatar Castro
Castro
08:40 31.08.2023.

Bilo bi genijalno da veceras pobjedimo Spartu i udjemo u Euro-Ligu. Sergej ce to posloziti kako treba a decki zanju koji je ulog...dace sve od sebe. Sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije