Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jakirović: Igramo bez napadača? Pa nemojte podcjenjivati Brunu Petkovića

Osijek i Dinamo sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
03.03.2024.
u 20:15

- Igramo bez napadača? Mi uvijek igramo s napadačem, imamo mi Brunu Petkovića, pa on je napadač, nećemo ga podcjenjivati, pa ne možete reći da Petković nije napadač! Također, ubacili smo Kulenovića i Brodića. Sigurno da moramo poraditi na tome da imamo bolji posjed i da ne griješimo na centru.

U derbiju 25. kola SuperSport HNL-a Osijek i Dinamo su na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali 1-1. Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade. Utakmicu je prokomentirao trener Dinama Sergej Jakirović.

- Gledali smo živi i dinamičnu utakmicu, dobro smo ušli i imali dvije lijepe prilike. Izgubili smo neshvatljivo posjed lopte, nismo mogli napraviti presing na zadnju liniju. Možda je bilo malo iznenađenje Jugovića na krilu, a ne u sredini. Primili smo naivno gol, mogli smo to bolje očistiti i reagirati, Bukvić je lijepo zabio. U drugom poluvremenu smo pokušali nastaviti kao i u prvom, tražili smo gol cijelo vrijeme, isplatilo nam se u 94. minuti, a mogla nam se osvetiti jedna prodana lopta u centrali - rekao je Jakirović i dodao:

- Mi smo Dinamo i uvijek želimo uzeti ovdje tri boda, iako Osijeka iznimno respektiramo. Zadovoljni smo ovim bodom i krećemo dalje. Uzimamo bodove u nadoknadi? Pokazujemo pobjednički mentalitet, nema predavanja i svejedno je koja je minuta. To je nogomet i vidio sam reakciju igrača kada zabiješ gol i trčiš po loptu, to je pozitivno. Ako gledamo zadnju srijedu, mi smo promijenili osam igrača, ne vidim ovdje energetski pad. Napadali smo stihijski i bez plana? Pogodak je bio planski, ostali smo gore, morali smo riskirati. Igramo bez napadača? Mi uvijek igramo s napadačem, imamo mi Brunu Petkovića, pa on je napadač, nećemo ga podcjenjivati, pa ne možete reći da Petković nije napadač! Također, ubacili smo Kulenovića i Brodića. Sigurno da moramo poraditi na tome da imamo bolji posjed i da ne griješimo na centru. Osijek je imao pet šansi, jeste li brojali naše šanse, koliko je ih je bilo? Četiri. 

Slijedi utakmica s PAOK-om u Konferencijskoj ligi.

- U prvoj utakmici uz pomoć navijača želimo napraviti sve da odemo u Grčku s dobrim rezultatom i pobijedimo PAOK - rekao je Jakirović.

 
 
Ključne riječi

Komentara 11

FR
freeshooter
21:20 03.03.2024.

... ej Jakire moj, mješalicu u ruke i zacementiraj Hoxhu na klupu... čime je Hoxha zaslužio da igra u Dinamu, od kada je došao samo jedna jedina akcija i prodor protiv Betisa, nula od igre... dokle više, pa igramo sa jednim čovjekom manje... uz njega bi dodao i neprepoznatljivog Kaneka, dakle dva čovjeka manje, a ni Ademi ništa ne pruža... tako nemožemo igrati, tko može to nadoknaditi... čim su ušli novi igrači igra se bitno digla, no 2/3 utakmice je već izgubljeno... ovako ne ide, izgubit ćemo prvenstvo, pojedinci moraju na duže hlađenje...

NO
nogomet90tih
21:33 03.03.2024.

Kukavico! Što ne probaš sa dva napadača u HNL? Dosadan si i inaporan sa tih 4231, pa ne igramo protiv Betisa svaki vikend.

NO
Noštromo
21:19 03.03.2024.

Kaze Jakir da golovi Dinama u zadnjim minutama su pobjednički mentalitet?! Čovjeku očigledno nije jasno da danas nije pobjedio Osijek, nego u borbi za titulu izgubio 2 boda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije