Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

J. Zanetti: Splitska publika je fantastična, to se rijetko viđa

Hajduk - Inter (1)
Foto: Ivo Čagalj
1/3
02.08.2012.
u 20:40

Hajduk je poražen 3:0, ali splitska publika na kraju je pljeskom pozdravila svoje ljubimce

Poljudska bajka trajala je osamnaest minuta. Do tada je Hajduk parirao Interu, imao čak i prividnu inicijativu. Bio je to jedan od najljepših dana poljudske povijesti. Stigao je slavni Inter, na tribine se provuklo četrdesetak tisuća gledatelja, sedam više od kapaciteta stadiona. Gotovo cijeli stadion utakmicu je odgledao s nogu, bio je to baš pravi spektakl u kojem su srca bila puna. I onda se ukazao Wesley Snejider. Nizozemac je lažnjakom povaljao pola Hajdukove obrane, zabio za vodstvo Milaneza. Uposlio ga je Milito, a prije nego što se Argentinac dočepao lopte grubo je pogriješio Milović. Imao je čistu loptu, stoperov zadatak u ovakvim utakmicama je da što jednostavnije riješi situaciju, a Milovića je valjda zavarala početna indolencija Intera. Snejider je u jednoj akciji pokazao zbog čega vrijedi 28 milijuna eura. Bila je ovo utakmica za njega, na trenutke se dobro zabavljao, igrao za svoj užitak, kao da je nanjušio krv nemoćnog rivala.

Nema dvojbi, Hajduk je bio hrabar, prijetio pokušajima iz daljine, Hajduk je trčao, borio se, ali ovo je bila utakmica bez nade. Jedino pitanje bilo je koliko komada... Sam dolazak Intera u Split bio je velik, gostovanje Milaneza ostat će u sjećanju, mlada Hajdukova momčad imat će lijepu uspomenu. Iz lože je utakmica pratio slavni predsjednik Massimo Moratti, koji je prije dolaska u Split dogovorio ulazak kineskih željeznica u Inter, investicija je vrijedna 55 milijuna eura. Stigao je privatnim zrakoplovom dva sata prije utakmice. A Hajduk je dobio sponzora na prsima. Za ove dvije europske utakmice to će biti Atlas. U svečanoj loži bili su brojni gosti, predsjednik HNS-a Davor Šuker poželio je donijeti sreću bijelima, otkako prati Hajduk i Dinamo našima ide dobro. S Interom je stao i Šukerov vrtuljak sreće. Uz brojne bivše igrače Hajduka, stigao je i Niko Kovač.

Samo oni okorjeli optimisti mogli su očekivati nešto više. Uostalom, brojke o početnim postavama dovoljno govore. Hajduk je bio star 22,1 u prosjeku, to je maksimum kod Krstičevićeve momčadi, a vrijednost tih prvih jedanaest je 12 milijuna eura. S tim da pet milijuna eura otpada na Vukušića. S druge strane Inter vrvi od iskustva, slavni Javier Zanetti ima 38 godina, prosjek starosti prve momčadi je 29,3, a 25-godišnji Brazilac Jonathan gotovo da bi bio veteran da igra u Hajduku. Usto, prvih jedanaest što ih je Andrea Stramaccioni poslao na travnjak vrijede 120 milijuna eura, deset puta više od Hajduka.

Drugi put Inter je uputio loptu prema Hajdukovim vratima kada je pao drugi gol. Japanac Nagatomo šutirao je s lijeve strane u 44. minuti, Maloča petom skrenuo loptu, koja je prevarila Blaževića. Lagan posao za Talijane, 2:0 već nakon prvog dijela.

U nastavku je Inter tek odrađivao utakmicu, onako u laganini ritmu, a Hajduk je i dalje nešto bezuspješno pokušavao. Sve je bilo prema očekivanjima.

 

- Bilo je jako teško igrati ovdje, ali glavno da smo pobijedili. Ova publika je fantastična, rijetko se nešto takvo viđa - rekao je legendarni kapetan Intera Javier Zanetti za HTV.

Trener Hajduka Mišo Krstičević bio je nezadovoljan rezultatom.

- Inter je iskusniji, mi smo možda i podlegli atmosferi. Mislim da smo previše golova primili, Inter nije imao puno prilika, ali zasluženo su pobijedili. Ova publika se ne može opisati riječima, šteta što im nismo poklonili gol.

- Sjajna atmosfera, imali smo veliki respekt igrati pred ovakvom publikom,  rekao je trener Intera Stramaccionni

 


Tijek susreta pratite uživo na našem portalu:

Nogometaši Hajduka protiv velikog Intera tražit će čudo protiv milanskog Intera u utakmici trećeg pretkola Europske lige.

Trener Hajduka Mišo Krstičević najavio je napadačku igru Hajduka, a tako je i postavio momčad. Veliki adut za splitske nogometaše bit će i publika koja je došla u velikom broju, stadion u Poljudu ispunjen je do posljednjeg mjesta i bit će to vjetar u leđa mladoj momčadi Hajduka.

SPLIT - Stadion Poljud. Vrijeme ugodno. Gledatelja 40000. Sudac Husein Gocek (Turska).

Hajduk - Inter 0:3

Sastavi: 

INTER: Handanovič - Zanetti, Chivu, Nagatomo, Jonathan - Silvestre, Sneijder, Guarin, Cambiasso - Palacio, Milito

HAJDUK: Blažević - Jozinović, Maloča, Andrijašević, Milović - Vršajević, Oremuš, Radošević, Caktaš, Ozobić - Vukušić

90. minuta - Sudac je odsvirao kraj!

80. minuta - Maglica je opet bio u velikoj prilici, ali ponovno mu vratar brani udarac

77. minuta - Najbolja prilika za Hajduk! Maglica je izbio sam pred vratara, ali je njegov pokušaj loba bio prilično loš

76. minuta - Marko Livaja ušao je umjesto Milita, to mu je debi za milanski Inter. Poljud ga je dočekao sa zvižducima

73. minuta - GOL za Inter! Lijepa akcija Palacia i Coutinha za 3:0 Intera

66. minuta - Wesley Sneijder izašao je iz igre, a ušao Coutinho.

65. minuta - Inter ne dopušta Hajduku da stvori ozbiljnu priliku

61. minuta - Torcida je napravila bakljadu

55. minuta - Nova izmjena kod Hajduka. Milić je ušao umjesto Andrijaševića.

48. minuta - velika prilika za Inter, Cambiaso je sa samo nekoliko metara glavom promašio cijeli gol

Kod Intera je ušao Samuel, izašao Chivu, a kod Hajduka je na terenu Anton Maglica umjesto Filipa Ozobića.

46. minuta - Počelo je drugo poluvrijeme

- Nismo igrali kukavički, pokušali smo igrati napadački, ali na kraju smo postavili visok ritam sami sebi i izmorili se. Inter ima odličnu pas-igru i znali su iskoristiti svoje prilike. Nadamo se da ćemo u drugom dijelu postići barem jedan pogodak - rekao je pod poluvremenom za HTV sportski direktor Hajduka Milo Nižetić.

45. minuta - Kraj prvog dijela!

44. minuta - GOL za Inter! Nagatomo je pucao, lopta se odbila od Maloče i prevarila Blaževića. Gosti vode 2:0!

*** Slaven Belupo nakon pola sata gubi 2:1 od Athletic Bilbaa***

32. minuta - Hajduk se oporavio nakon primljenog gola, ali ne može napraviti ništa konkretno

24. minuta - Novi korner za Hajduk, ali bezopasan

18. minuta GOL! Wesley Sneijeder na asistenciju Milita dovodi Inter u vodstvo. Nizozemac je prije no što je zabio  "zaljuljao" nekoliko igrača Hajduka i postigao lijep pogodak!

15. minuta - Vukušić je pokušao s dvadesetak metara, ali udarac je bio loš

11. minuta - novi korner za Hajduk, ali bez značajnije prilike

9. minuta - Ništa značajno zasad se ne događa na Poljudu

5. minuta - Prvi udarac iz kuta za Hajduk, ali ništa opasno se nije dogodilo

1. minuta - Počela je utakmica u Splitu


Ključne riječi

Komentara 62

HP
hamsun pedersen
22:18 02.08.2012.

maloča najgori igrač na terenu a štimac ga zove, bože, bože.

HP
hamsun pedersen
22:37 02.08.2012.

tko će nas spasiti od štimca?

DU
Deleted user
21:58 02.08.2012.

Ajmo bili ne dajte se ajmo srce hajdučko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije