Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 klubova

Izvučeni parovi za NLB ligu

'ZA BIH SPORT...160509...SIROKI BRIJEG...PRVENSTVO BIH U KOSARCI SIROKI ERONET IGOKEA PARTIZAN...CHESTER MASON I IVO JOSIPOVIC BIJELI...SNIMIO TOMISLAV MILICEVIC'
''
10.07.2010.
u 16:43

Na Skupštini klubova NLB lige održanoj u Zagrebu, izvučeni su natjecateljski brojevi i ždrijebani parovi desetog, jubilarnog izdanja regionalne košarkaške lige.

U sezoni koja započinje 9. listopada nastupit će 14 klubova. Među njima po prvi put nastupit će i višegodišnji prvak Češke Nymburk. Nastupom Čeha narušit će se karakter regionalne lige i dat će joj se šira dimenzija baš kao i 2003. godine kada je u tom natjecanju nastupao višestruki europski prvak Maccabi iz Tel Aviva.

Ovogodišnja liga imat će 14 klubova, a Bosnu i Hercegovinu, uz prvaka Široki TT Kabeli, po prvi put predstavljat će Igokea iz Aleksandrovca. Nagađanja da bi se Bosni ponovno uputila pozivnica su otpala, tako će se u tom natjecanju pojaviti klub iza kojeg stoji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U prvom kolu Široki će biti domaćin slovenskoj Krki, a u drugom kolu momčad s Pecare bit će gost Ciboni.

Dan prije održavanja Skupštine u Ljubljani je održana Skupština tvrtke Sidro koja je vlasnik prava NLB lige, na kojoj se nije glasovalo o želji srbijanskih klubova FMP-a i Hemofarma da uđu vlasničku strukturu Sidra i da im Bosna ustupi svoja osnivačka prava.

Uz financijsko izvješće, na Skupštini Sidra govorilo se više o protokolarnim stvarima, a otpala su i nadanja Bosne da bi se mogla pojaviti u tom natjecanju umjesto Igokee. Preporučeno je svim klubovima, pod okriljem ULEB-a da skinu limite o broju stranih igrača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije