Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO KAŽU BROJEVI?

Izračun ne laže: Dinamo večeras ima 87 posto šansi za prolaz! Ali, brojke iz drugih izvora kažu drugačije

Solun: Trening GNK Dinama uoči uzvratnog susreta 1/8 finala UEFA Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
14.03.2024.
u 13:52

Da maksimirski plavi imaju veliku prednost iz prvog ogleda, to je jasno. No opuštanja večeras biti ne smije

Dinamo i PAOK, čin drugi. Grčka drama mogla bi nastati s početkom u 18.45 na stadionu Toumba u Solunu. Znate priču, 2:0 će na semaforu stajati kao rezultat kojeg Grci trebaju dostići, a Zagrepčani sačuvati. Tih 2:0 uspomena je s lijepe maksimirske večeri otprije tjedan dana. Ali, malo se toga u nogometu temelji na uspomenama. U kontekstu prolaska u četvrtfinale, Dinamo će i večeras morati dati maksimum od sebe.

A matematičkim izračunima bavila se poznata stranica na platformi X, bivšem Twitteru, Football Rankings. Po njima, hrvatski prvak u srazu s PAOK-om večeras ima 87 posto šansi da prođe dalje. Nije u objavi opisan postupak na temelju kojeg su došli do tih 87 posto, ali vjerujemo da se ovdje radi upravo o izračunu baziranom na raznim matematičkim elementima. Tih 87 posto svakako ulijeva određenu dozu povjerenja, no brojke će trebati potvrditi na terenu.

No, nešto drugačije razmišljaju sastavljači ponuda u kladionicama. Njima je, jasno, na prvom mjestu PAOK-ovo domaćinstvo i želja Grka da dostignu tih 0:2 iz prve utakmice. Ponuda nam kazuje da se tečaj na pobjedu PAOK-a kreće oko 1.90, a da je tečaj na Dinamo uglavnom odmjeren na razinu od visokih 4.80. Remi je pak na cijeni od 3.80, a i on bi, dakako odgovarao plavima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar xenon
xenon
15:05 14.03.2024.

Ako Dinamo prođe, to će biti uspjeh Zajeca i ekipe mu. Ukoliko ne prođe objasniti će time da još nije stigao "posložiti kockice", i neuspjeh se pripisuje staroj garnituri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije