Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto nismo uspjeli?

Izgubili smo zato što je Argentina imala bolju psihu, ali i momčad

27.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Ivo Karlovic - Federico Delbonis. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
29.11.2016.
u 08:10

Mogli bismo puno pametovati, ali istina je jednostavna – Argentinci su bili bolji ponajviše u dva segmenta – psihološki te kao momčad. Gauči su imali dva igrača koja su im donosili bodove u singlu – Del Potra i Delbonisa, mi smo imali samo Čilića

Poslije subotnje pobjede para Dodig/Čilić protiv Del Potra i Mayera, statistika je pokazivala da su šanse Hrvatske da osvoji Davisov kup čak 94 posto. Naime, u prethodnih 35 godina samo dvije reprezentacije koje su prve osvojile dva boda nisu uspjele doći do konačne pobjede u finalu.

A kada je Čilić fenomenalnom igrom protiv Del Potra u nedjelju poveo 2:0 u setovima, te šanse još su i narasle. No, u sljedeća dva sata sve se preokrenulo, prvo je Marin izgubio od Del Potra, a onda i Karlović u odlučujućem meču protiv Delbonisa.

Pilić: Ivo se posve raspao

Što je pošlo po krivu, zašto smo dobiveni meč pretvorili u poraz?

Mogli bismo puno pametovati, ali istina je jednostavna – Argentinci su bili bolji ponajviše u dva segmenta – psihološki te kao momčad. Gauči su imali dva igrača koja su im donosili bodove u singlu – Del Potra i Delbonisa, mi smo imali samo Čilića.

Iako bi bila najljepša priča da je naslov u odlučujućem meču, i to pred svojom zagrebačkom publikom donio Ivo Karlović, to se nije dogodilo. Div sa Šalate u finalu nije imao nikakav doprinos.

– Karlović se potpuno raspao, što potvrđuje podatak da je protiv Delbonisa imao samo 14 aseva. Isto mu se već protiv Argentine, također u odlučujućem meču, dogodilo 2002. godine u Buenos Airesu. Tada je od Gaudija izgubio sva tri seta, a odservirao samo sedam aseva – prisjetio se tadašnji izbornik Nikola Pilić i dodao:

– Karlovićevo glavno oružje je servis, a s tako lošim servisom nije u nedjelju mogao dobiti Delbonisa.

Karlović je u tom odlučujućem meču imao samo 13 winnera, te mizernih 37 posto poena na mreži. Izgubio je iako je Delbonisa već triput dobio na ATP Touru, a jedini poraz upisao kada je predao zbog ozljede.

Zagreb se nije pokazao

– Delbonis je odigrao meč života, a Karlović nije bio na razini – cijelu istinu rekao je argentinski izbornik Daniel Oršanić.

Div sa Šalate, na žalost, nije bio psihički spreman za taj meč s Delbonisom. Ali, ne treba mu zamjeriti, imao je problema s tetivom ruke potkraj ove godine, što je sigurno poremetilo njegovu formu. A ima Karlo već i 37 godina na leđima. Uskočio je u reprezentaciju nakon ozljede Ćorića, želio je pomoći, no nije uspio.

A možda su onaj mali jezičac na vagi bili i navijači. Argentinci su, na žalost, nadglasali Hrvate u Areni iako ih je bilo četiri, pet puta manje. Nije pomogao ni bend u dvorani, a ni bubnjevi koji su naručeni za drugi i treći dan finala.

Pogotovo je žalosno bilo vidjeti kada je 2000 navijača uoči početka Karlovićeva i Delboniseva meča napustilo Arenu. Prije meča koji je odlučivao o pobjedniku Davisova kupa. Neshvatljivo!

No, bili smo svjesni već i prije finala da u Zagrebu tenisači ne mogu imati glasnu podršku kao što bi imali, primjerice, u Splitu ili Zadru...

Komentara 23

TN
tamo.netko
09:00 29.11.2016.

Upravo je nevjerojatno kako je Marin nestabilan igrac! Tehnicki, jako kvalitetan, psihicki grozan! Kada se bolje analizira, svoja najveca djela je ostvario kada to nitko nije ocekivao, dakle, bez pritiska. Kako tezina meca raste, tako su njegove sanse manje, sto bas i nije karakteriatika onih najvecih...Krajana obavezno ostaviti da nastavi gdje je stao! Veliki gospodin, strucan, zna svoj posao! Sto je pogrijesio?! Koga je trebao staviti za zadnji singl u situaciji kada je mali Borna out?!

DU
Deleted user
08:46 29.11.2016.

Izgubili smo, jer Coric nije bio u reprezentaciji: nedostajala je njegova neustrasivost, fanatizam i borbenost do posljednje kapi krvi.

Avatar Romano37
Romano37
10:26 29.11.2016.

Iritirajuća je izjava Marina, kako je on bio mnogo bolji igrač tijekom cijeloga susreta. Marin je očito poremečenog umnog sektora, jer krajnji rezultat je pokazatelj boljeg igrača. Žalosno, ali istinito!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije