Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naš prvi protivnik

Izbornik Srbije: Grčka ima najjaču reprezentaciju u svojoj povijesti

storyeditor/2022-09-01/PXL_IPA_100822_95051374.jpg
02.09.2022.
u 14:53

Smislit će grči izbornik Dimitris Itoudis (51) nešto i za Hrvatsku, jer kao student zagrebačkog Kineziološkog fakulteta koji dobro govori hrvatski zacijelo dobro poznaje mentalitet hrvatskih košarkaša, a o našoj je reprezentaciji zacijelo i dobro informiran.

Prema izborniku Srbije Svetislavu Pešiću, prvi hrvatski suparnik na Eurobasketu Grčka ima najjaču reprezentaciju koju je ikad imala, pri čemu mi ipak ne bismo tek tako zaboravili Grčku koja je bila europski prvak (2005.) i svjetski doprvak (2006.), s nezaboravnim tercetom bekova (Papaloukas, Spanoulis, Diamantidis). No činjenica jest da taj tim nije imao igrača kakav je Giannis Antetokounmpo, koji pak ima sjajne suigrače u Calathesu, Sloukasu, Papanikolauu, Papapetrou, Papagiannisu i Dorseyju.

A govorimo o dvostrukom najboljem igraču NBA lige koji je Srbiji u Beogradu zabio 40 koševa, kao prvi Grk nakon Nikosa Galisa kojem je to pošlo za rukom, pa se pribojavamo njegova sličnog izdanja i protiv Hrvatske. A "Greek Freak" mogao bi povući svom snagom, i to na poziciji centra, jer je startni centar Papagiannis propustio cijele pripreme. No za razliku od svoje pričuve Kostasa Antetokounmpa (Giannisova brata), Papagiannis je u momčadi i trebao bi zaigrati protiv Hrvatske, baš kao i krilo Papapetrou i sjajni razigravač Sloukas koji se lakše ozlijedio u utakmici protiv Srbije.

Sve to govori da Grčka protiv Hrvatske neće biti 100 posto spremna i da se tu negdje krije prilika za naše, ali samo u najboljem izdanju ovog ljeta i uz uvjet da se limitira Giannis. A on u četiri utakmice ovoljetne utakmice u dresu s grčkim grbom ima prosjek od 30 koševa, sedam skokova i dvije i pol asistencije. Ono što je zanimljivo jest da je šutirao trice sa 41 posto uspješnosti, što znači da više nije igrač kojeg ćete izabrati za šuterski koncepcijski rizik.

Smislit će grči izbornik Dimitris Itoudis (51) nešto i za Hrvatsku, jer kao student zagrebačkog Kineziološkog fakulteta koji dobro govori hrvatski zacijelo dobro poznaje mentalitet hrvatskih košarkaša, a o našoj je reprezentaciji zacijelo i dobro informiran. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije