Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE DAVISOVA KUPA

Izbornik Noah žali za Tsongom i tvrdi: Hrvatska je favorit

Davisov kup
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
14.09.2016.
u 08:25

– Hrvatska je i za mene favorit jer ipak igra kod kuće – istaknuo je Mahut

Zadar je spreman za teniski spektakl. Od petka do nedjelje “pod Pekom”, kako Zadrani kolokvijalno zovu dvoranu Krešimira Ćosića, odigrat će se polufinalni dvoboj Davisova kupa između hrvatskih i francuskih tenisača. U sva tri dana očekuje se puna dvorana, a to znači oko 7500 gledatelja. Od kojih bi čak tisuću moglo biti francuskih navijača.

Gostujući navijači tek se očekuju, ali već je stigla skupina od desetak francuskih novinara. Kažu, doći će ih još. Konačno je, posljednji od francuskih igrača, stigao i Gael Monfils, prva ploča naših suparnika (kao osmoplasirani na ATP listi).

– Kako se osjećam? Malo sam umoran jer sam tek stigao u Europu iz New Yorka, no igrački se osjećam odlično i veselim se ovom dvoboju u Zadru – kazao Monfils koji je u polufinalu US Opena prilično namučio Đokovića.

Noah ljetovao u Hrvatskoj

Monfils je već boravio u Hrvatskoj u nekoliko navrata. Dva puta je, 2013. i 2015., nastupio na turniru u Umagu i oba puta ispao u polufinalu, a neko se vrijeme i zabavljao s jednom Slavonkom pa je posjetio i Vinkovce i Osijek.

Izbornik francuske reprezentacije Yannick Noah otkrio nam je da je prije pet godina ljetovao u Hrvatskoj i jako mu se svidjelo pa smo pitali Francuze kome je od njih prvi put. Javio se Lucas Pouille, senzacionalni pobjednik nad Nadalom u osmini finala US Opena.

– Jako je lijepo u Zadru. Slušao sam o ljepotama Hrvatske, a sad sam se i uvjerio u to. Nadam se da ću sljedećih dana naći vremena da vidim neke od najvećih znamenitosti grada.

Francuzi su inače, baš kao i naši igrači smješteni u obližnjim Petrčanima, pa uživaju u miru i posebnom ozračju koje donose borovi i morski valovi.

Ne znamo čine li to iz taktičkih razloga, ali Francuzi proglasiše Hrvatsku favoritom ovog dvoboja.

– Očekuje nas težak meč. Hrvatska ima odličnu momčad, već je jednom osvojila Davisov kup i igra pred svojim navijačima. I zbog toga je favorit – ustvrdio je Noah, zažalivši što u ekipi nema Tsongu.

– Jo-Wilfried je velik i kao osoba i kao igrač, žao mi je što smo ga izgubili za ovaj meč, no moramo bez njega.

Nicolas Mahut, najbolji tenisač svijeta u konkurenciji parova, potkrijepio je priču o Hrvatskoj kao favoritu.

– Svi znamo kakav je igrač Čilić. Bivši pobjednik US Opena i ovo je ljeto igrao odlično i u velikoj je formi. Ivan Dodig je u konkurenciji parova u Top 10 i ovog je ljeta osvojio dva turnira iz kategorije Masters. Ćorić je mlad, no već sada pokazuje izniman talent i sposoban je pobijediti svakoga. Dakle, Hrvatska je i za mene favorit jer ipak igra kod kuće – istaknuo je Mahut.

Krajan se samo nasmijao

Na te tvrdnje naš se izbornik Željko Krajan samo nasmijao. On ostaje kod procjene da su izgledi pola-pola, a veseli ga činjenica da je Borna trenirao oko sat vremena (nije, doduše, puno trčao), a nije osjetio bolesno koljeno.

Naši su tenisači svojim dolaskom pružili podršku velikoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je u dvorani u Višnjiku organizirala zadarska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar.

Tenisači nisu dali krv – u predstojećem meču trebat će im svaka kapljica – ali darovatelji su bili brojni zadarski sportaši među kojima smo prepoznali olimpijce Šimu Fantelu i Igora Marenića.

– Zadrani su još jednom pokazali veliko srce. Za nekoga mali dar, drugome spašava život. Bila je to i dobra prilika građanima za jedno lijepo druženje sa zadarskim olimpijcima i drugim poznatim sportašima – istaknuo je Željko Kapelari, predsjednik zadarske sekcije HZSN-a. 

Komentara 1

RI
rikavac
17:03 14.09.2016.

po cemu je Hrvatska favorit? Borna ozlijedjen i nije dorastao velikim tekmama a Cilic opce poznato zadnji dvije godine da nemoze nikog pobijedit u top 20.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije