Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čačić privatno

Izbornik Ante sretni 
je djed troje unučadi

Čačić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
22.09.2015.
u 08:28

Ante Čačić u sretnom je braku s gospođom Ivkom, umirovljenom djelatnicom u prosvjeti.

Novi izbornik rođen je 29. rujna 1953. godine u Zagrebu. Ante Čačić je, inače, trostruki djed, njegova kći, 38-godišnja pravnica Ivana ima troje djece, dok se sin, 34-godišnji Ante, stalni očev pratitelj na svim utakmicama, tek nedavno oženio...

Ante Čačić u sretnom je braku s gospođom Ivkom, umirovljenom djelatnicom u prosvjeti.

Čačić je odrastao u Kranjčevićevoj ulici, ali nikada nije bio trener Zagreba. U njemu je 1987. godine bio tehniko u stručnom stožeru Ilije Lončarevića. Samostalno je vodio Zadar (u tri navrata, nekadašnjoj Međurepubličkoj ligi i Prvoj HNL), potom Dubravu, pa Inter tri puta (jednom u 2. HNL, dvaput 1. HNL), Osijek, Slaven Belupo (dva puta), Kamen Ingrad, Lokomotivu (dva puta), Radnik iz Sesveta te Dinamo, s kojim je 2012. godine osvojio dvostruku krunu.

Ante Čačić u inozemstvu je radio dva puta, u Libiji i Sloveniji. Bio je Lončarevićev pomoćnik u A reprezentaciji Libije te potom i izbornik njihove mediteranske reprezentacije, s kojom je 2005. godine osvojio broncu na Igrama u Almeriji. Zanimljivo, tada mu je predsjednik saveza bio Gadafijev sin Mohamed, a na klupi je pokraj Ilije sjedio zajedno s Romeom Jozakom, tada stručnjakom za kondicijsku pripremu.

Drugi inozemni angažman imao je u Mariboru prije dvije godine, kada je uveo vodeći slovenski klub u Europsku ligu (bez poraza), ali se potom brzo razišao sa Zlatkom Zahovičem.

Ante Čačić diplomirao je na Višoj trenerskoj školi 1995. godine s radom ''Osnovni izbori koncepcija igre u fazi obrane''. Mentor mu je bio Stjepan Jerković. Čačić je 2005. bio u prvoj generaciji trenera s licencijom Uefa Pro.

>>Štimac: Odluke HNS-a su predmet ismijavanja; Ćiro: Čačić nema reference za izbornika

>>Čačić je 11. izbornik od 1990., Blažević (72) i Bilić (65) vodili najviše utakmica

>>Čačić jednoglasno izabran za izbornika Hrvatske: Ugovor do srpnja 2018.!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije