Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 1:2

Iz minute u minutu

hajduk-txt.jpg
Arhivska fotografija
07.10.2007.
u 19:24

Vječiti derbi između Hajduka i Dinama igrao se na Poljudu od 20.05 sati, čime je završilo 11. kolo Prve HNL. Dinamovci, iako umorni od pobjede u Amsterdamu, u Split su došli po pobjedu, dok su Splićani željeli navijačima pobjedom isprati gorak okus od slabih igara koje su ih stajale čak 11 bodova zaostatka za rivalom. Hajdukovci su Zagrepčanima uputili sportske čestitke zbog dobrih europskih rezultata, ali i poručili kako su na Poljudu, bez obzira na bodovni zaostatak i probleme u klubu, oni kod kuće favoriti.

Najveći hrvatski nogometni rivali večeras su se susreli 49. put, Dinamo je u posljednjih 17. godina slavio 21 put, Splićani su ubilježili 17 pobjeda, dok je deset utakmica završilo neriješenim rezultatom. Najčešće su se bodovi osvajali minimalnom pobjedom (u 14 susreta) dok je davne 1993. godine splitska publika mogla vidjeti golijadu, kada je Hajduk pobijedio 4:2, što je ujedno bio i njihov susret s najviše zgoditaka.

Hajduk - Dinamo 1:2

Prvo poluvrijeme
1' - Utakmicu je otvorio Hajduk, koji igra u bijelim dresovima, dok Dinamovci nose narančaste komplete.

2' - U prve dvije minute igre lopta je više izvan terena nego kod nogometaša.

3' - Igra je nakratko prekinuta zbog sudara dviju 11-ca, Andrića i Tadića. Dinamov mladi napadač kratko je vrijeme proveo ležeći na travnjaku.

5' - Dinamo preko Luke Modrića pokušava organizirati akciju, lopta dolazi do Mandžukića, a njegov udarac blokirao domaći braniči. Korner je izveo Modrić, no Bili loptu šalju izvan šesnaesterca.

7' - Kalinić se probio sam na središtu igrališta, jurnu prema Kochu, no na 25 metara od gola zaustavio ga je brzonogi Etto.

11' - 0:1 Luka Modrić je iz solo akcije pucao prema Baliću, koji loptu odbija ponovo u njegovo noge, a Dinamov kapetan spretno loptu poslao iza njegovih leđa. Hajdukovi braniči ostali su nemoćni. Bila je to prva prava prilika na utakmici.

13' - Iako su primili rani zgoditak, domaći napadači i dalje igraju otvoreno, no Dinamo je koncentriraniji i sve češće dolazi do prilika.

15' - Dino Drpić je skrivio slobodan udarac na vrhu šesnaesterca, idealnoj poziciji za Cernata - s lijeve strane iskosa.

17' - Pucao je ipak Srđan Andrić, no lopta se od živog zida odbija u korner. Udarac iz kuta gostujući braniči lako izbijaju i preko Tadića kreću u novi napad.

19' - Mario Mandžukić se probio kroz braniče u bijelim dresovima, no s deset metara loše pucao, a lopta se odbila u korner. Luka Modrić je pokušao izvesti udarac iz kuta, ali je strijelca jedinog gola dočekala ga "kiša" kovanica, upaljača i baklji...

20' - Nikola Kalinić je bio u izglednoj prilici, ali linijski sudac diže svoju zastavicu.

22' - Nakon oštrog sudara Hrgovića i Mikića sudac Bebek dosuđuje Hajduku slobodan udarac 30-ak metara od Kocha. Izvedeni slobodnjak završio je u autu.

24' - Hajdukovi braniči polako kombiniraju, pokušavaju preko bokova loptu gurnuti napadačima. Dinamovci pak lako zaustavljaju njihove pokušaje i preko Modrića i Pokrivača traže šansu za udarac.

25' - Igra se sredinom drugog dijela preselila na Hajdukovu polovicu, lopta je većinom u posjedu nogometaša u naranđastom.

27' - Modrića većinom čuva Srđan Andrić, no plavokosi nogometaš lako prolazi pokraj njega. Luke ima po cijelome terenu, zasad je najrasploženiji kod Zagrepčana.

29' - Kalinić je sam izbio pred Kocha, a zatim vrlo loše pucao, lopta je otišla visoko iznad gola.

31' - Tadić lako dolazi do lopte, no Hajdukovi napadači ga odlično zatvaraju i loptu šalju natrag na Dinamovu polovicu.

33' - Damjanović je okušao udarac iz daljine, ali vrlo neprecizno, daleko od gola.

34' - Sablić je imao vrlo dobru priliku, pucao iz voleja s devet metara, ali iskusni Georg Koch lako boksa njegov slabašan udarac.

38' - Dino Drpić je siguran, Splićani teško prolaze pokraj njega, češće on loptu iz njihovih nogu šalje u aut.

39' - Andrić je stradao u sudaru s Ettom, ali se brzo pridigao kako bi Hajduk izveo slobodan udarac. Pucao je Buljat iz daljine, lopta je išla po tlu, prošla živi zid, da bi je Koch vrlo lako pokupio.

40' - Mandžukić je nakon brze kontre utrčao u Balićev šesnaesterac, ali je previše zakomplicirao i zapleo su u nogama Hajdukovih braniča.

42' - Novi reprezentativac Kalinić je pao u šesnaestercu nakon borbe s Dinom Drpićem, a sudac Bebek ga kaznio žutim kartonom zbog simuliranja. Bio je to njegov četvrti ovosezonski karton.

43' - Verpakovskis je utrčao s loptom u šesnaesterac, ali i on slabašno pucao. Njemački vratar lako je pokupio njegov udarac.

45' - Kapetan Hajduka Mirko Hrgović dobio je žuti karton zbog opasnog starta na Dinamovom Brazilcu Ettu.

Poluvrijeme - Riječanin Bebek je nakon minute produžetka igrače poslao na odmor. Dinamo je u prvom dijelu bio bolja momčad zahvaljujući upornom i spretnom Luki Modriću koji je u gužvi uspio postići gol za vodstvo. U nastavku su momčadi igrale ravnopravno, bez izglednih prilika.

Luka Modrić nakon prvog dijela: "Zadovoljni smo odigranim, no ima još uvijek prostora za igru, što moramo iskoristiti. Dogovorili smo se da ćemo igrati kao i u Amsterdamu, tako nam najbolje ide. Ponavljam, možemo još bolje."

Robert Jarni prije nastavka: "Nismo zadovoljni, primili smo gol iz polušanse. Moramo stizati rezultat, zasad nećemo mijenjati igrače, već sustav igre."

Drugo poluvrijeme
46' - Dinamo je otvorio nastavak, za vjerovatno je da će zbog umora i vodstva pasti njihov tempo igre, u čemu će domaćini tražiti svoju šansu.

47' - Mandžukić je imao vrhunsku priliku, dotrčao sam pred Balića, ali niotkud se stvorio Buljat, te mu bez prekršaja uspio uzeti loptu te spriječio povećanje Dinamova vodstva.

48' - Pelaić je ubacio loptu prema svojim napadačima, no Čale izbija u aut, a Andrić loše izvodi korner.

49' - Mihael Mikić često mijenja strane, slijedi Hrgovića, ali Kapetan Bilih mu lako bježi.

50' - Nova prilika za Plave! Odličan centaršut Mikića s lijeve strane Modrić je dočekao glavom, Balić obranio, a tada nekocentrirani Josip Tadić promašio prazna vrata. Spetljao se mladi napadač u situaciji koju je morao realizirati.

51' - Tek minutu kasnije i Luka Modrić je pokazao da i on može pogriješiti. Mikić je ponovo odlično centrirao, glavom zatim stranu prebacio Mandžukić, a najbolji igrač HNL-a s metra udaljenosti promašio gol.

54' - Modri dominiraju u nastavku, redaju prilike, a stratega Bilih bi trebalo zabrinuti što je samo nekoncentriranost razlog zbog kojeg se ne mijenja rezultat na semaforu. Hajdukovih braniča kao da nema ispred Balića.

57' - Mandžukić je ostao u zaleđu, a Balić preko braniča loptu poslao prema napadu. Hajduk i dalje pokušava preko krila, no brzonogi Etto lako stiže igrače u bijelim dresovima.

58' - Kratak prekid zbog dimne zavjese iza Kochovog gola. Treneri šalju igrače na zagrijavanje, očekujemo uskoro prve izmjene.

61' - Iako je u šesnaestercu gorjela baklja, Kalinić je u gužvi došao do lopte, te silovito odapeo iz okreta. Lopta je pogodila stativu te se odbila pokraj gola. Bila je to vrlo dobra prilika za Hajduk.

63' - Hajduk je krenuo ponovo opasno, Goran Rubil je ostao sam na sedam metara, od gola, ali nije uspio doći do lopte. Hajduk igra vrlo dobro, dok je dinamo u posljednjih deset minuta primoran braniti se na svojoj polovici.

64' - U igru je Ivanković uveo Sammira, a izvadio Josipa Tadića.

66' - Nakon sudara s Kochom Kalinić je izmjenio nekoliko teških riječi s njemačkim vratarom, no sudac Bebek ih brzo razdvaja.

67' - Krešić je odgovorio na Ivankovićevu zamjenu - izvadio je Verpakovskisa, a uveo Antu Rukavinu. Linić je minutu kasnije ušao umjesto Damjanovića.

71' - 0:2 Mario Mandžukić je lukavo prevario nesigurne Hrgovića i Balića. Svoj sedmi gol ove sezone postigao je glavom s vrha kaznenog prostora - Balić je istrčao kako bi ispucao loptu, no mladi Mandžukić je bio brži - poslao je prema praznom golu.

72' - Zbog prigovora sucu Dino Drpić je postao prvi požutio u gostujućoj momčadi.

79' 1:2 - Nikola Kalinić je utrčao na loptu Cernata, prošao pokraj Kocha te smanjio vodstvo Zagrepčana. Odlično se snašao Kalinić, u primanju loptu izbio iz ruku Dinamova vratara, te si oslobodio put prema golu.

80' - Pelaić je, kao i Drpić, žuti sučevu opomenu dobio zbog prigovora. požurivao je izvođenje slobodnog udarca.

82' - Hajduk i dalje npada, traži izjednačenje. Igra se oštro, a najčešće Bili ruše Mandžukića, koji je dosad osam puta dobivao oštre udarce.

84' - Strijelac drugog gola Mandžukić je zbog otezanja izvođenja slobodnog udarca također dobio žuti karton.

86' - Igra se Dinamovoj polovici, Hajduk se ne predaje, sve snage su usmjerili prema izjednačenju rezulata. Ivanković priprema "strateške" izmjene.

88' - Mandžukića je zamijenio njegov bivši suigrač iz Zagreba, Ivica Vrdoljak.

90' - Luka Modrić se u svom kaznenom prostoru bori s Hajdukovim napadačima kako bi im uzeo loptu. U posljednjim sekundama je potpuno opsada Kochovog gola.

90'+3 - Ivanković mijenja Modrića s Vugrincem.

Kraj. Dinamo odlazi kući s tri boda, Hajduk doživio treći poraz u nizu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije