Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Iz kluba izbacili 10-godišnjeg imigranta jer ne zna dovoljno dobro jezik

IFK Haninge
Foto: IFK Haninge (Ilustracija)
19.02.2016.
u 09:26

'Nikad se nije dogodilo da netko ne može igrati za nas zato što ne zna jezik. Ispričavamo se roditeljima i dječaku za sve neugodnosti.'

Švedska je poznata kao zemlja otvorena za sve, zemlja koja ne diskriminira, ali u klubu IFK Haninge dogodilo se nešto suprotno te izazvalo mnogo pažnje.

Naime, desetogodišnji dječak porijeklom iz Latvije izbačen je iz kluba jer ne zna dovoljno dobro pričati švedski. Stigao je prije godinu iz rodne domovine u Haninge, gradić južno od Stockholma, a dosad nije imao problema. Baš kao ni njegovi roditelji.

– Bio je jako tužan kad su mu rekli da ne može igrati za njih jer ne zna jezik – kazala je dječakova majka roditeljima i potom se dogodio obrat:

– Nikad se nije dogodilo da netko ne može igrati za nas zato što ne zna jezik. Ispričavamo se roditeljima i dječaku za sve neugodnosti – kazao je direktor kluba Omar Moggi i pozvao desetogodišnjaka natrag u klub.

Cijela priča na kraju je završila pozitivno, ali nije poznato što se dogodilo s onima koji su donijeli prvotnu odluku o izbacivanju dječaka iz kluba.

>> Sportaši izbjeglice moći će se natjecati u Riju pod olimpijskom zastavom

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
11:17 19.02.2016.

vanja se svih sjeti osim hrvata u vukovaru kad ih prebiju abolirani...

Avatar Idler 3
Idler 3
14:52 19.02.2016.

Dajte-najte, ak je mali iz Latvije ipak je plavokos i plavook pa more igrat >;-))

ST
Starotopoljanin
09:52 19.02.2016.

Najveci demokrati,svedani,izbacise stranca,koji ce im biti sigurno bolji nogometas nego domaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije