Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir u Tokiju

Karlović pobijedio Delbonisa, u 2. kolu igra protiv Tipsarevića

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.10.2016.
u 13:51

Hrvatski tenisač Ivo Karlović igrat će protiv Srbina Janka Tipsarevića u 2. kolu ATP turnira serije 500 u Tokiju, nakon što je Tipsarević u 1. kolu sa 6:2, 6:4 svladao domaćeg tenisača Tara Daniela.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović spasio je dvije meč-lopte u trećem setu dvoboja s Argentincem Federicom Delbonisom te je nakon dva sata i 36 minuta neizvjesne borbe stigao do pobjede 7:6 (6), 6:7 (6), 7:6 (5) i plasirao se u 2. kolo ATP turnira serije 500 u Tokiju.

Karloviću je to bila treća pobjeda u četvrtom dvoboju s 25-godišnjim Argentincem koji je do jedine pobjede nad našim 37-godišnjim veteranom stigao kad mu je Div sa Šalate morao predati meč na ovogodišnjem Australian Openu.

Karlović je do pobjede mogao doći znatno lakše, ali je u "tie-breaku" drugog seta propustio dvije meč-lopte (6-4). Mogao je "dr. Ivo" jednostavnije završiti i treći set u kojem je došao do 'breaka' i poveo 3-1, ali je s dvije dvostruke pogreške u šestom gemu pomogao Delbonisu da se vrati u meč.

Argentinac je opasno zaprijetio u desetom gemu, kad je kod vodstva 5-4 došao do dvije meč-lopte (15-40). Karlović je spriječio veliki preokret te uspio izboriti i treći "tie-break" u kojem je Delbonis poveo 4-2, ali je hrvatski reprezentativac osvojio pet od sljedećih šest poena te izborio mjesto u drugom kolu.

Hrvatski tenisač završio je dvoboj s 32 asa i osam dvostrukih pogrešaka uz 69 posto pogođenih prvih servisa. Karlović će u 2. kolu igrati protiv Srbina Janka Tipsarevića koji je svladao domaćeg tenisača Tara Daniela sa 6:2, 6:4.

U 2. kolu će igrati i Marin Čilić, a njegov dvoboj sa Španjolcem Fernandom Verdascom na rasporedu je u srijedu rano ujutro po hrvatskom vremenu (oko 5.30 sati).

Komentara 1

DU
Deleted user
12:40 04.10.2016.

Doktor 'tie-breakova i asova' vec se uspjesno priprema za veliko Hrvatsko-Argentinsko finale u studenom. Bravo Ivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije