Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVI ROĐENDAN

Ivo Karlović preživio je opaku bolest i siromaštvo. Mečeve je igrao na ratom razorenom igralištu

Ivo Karlović Instagram
28.02.2023.
u 15:28

Karlović je obiteljski čovjek koji se oženio 2005. za suprugu Alsi. Naš tenisač obožava igrati košarku, a odrastao je u obitelji oca meteorologa i majke koja je radila u poljoprivredi. Ivo je i otac dvoje djece, djevojčice i sina, a obitelj živi u Miamiju

Proslavljeni hrvatski tenisač Ivo Karlović visok 2 metra i 11 centimetara, rođen je na današnji dan 28. veljače 1979. te slavi 44. rođendan.  Karlović se tenisom profesionalno počeo baviti 2000. godine, a najveći uspjeh mu je osvajanje osam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, te dva turnira u konkurenciji parova. Od najboljih Grand Slam rezultata izdvaja se četvrtina završnice legendarnog Wimbledona 2009. godine kada je možda igrao i najbolji tenis karijere.

- Ne osjećam da sam sporiji i slabiji nego kad sam imao 38, pa zašto ne bih nastavio? Naporno sam radio cijeli život, igrao sam na ratom razorenom igralištu, premostio financijske teškoće i zdravstvene probleme, ali i dalje mi ide. Naučio sam da je lakše prebroditi teškoće ako volite ono što radite. Ako nešto stvarno želite, naći ćete način da to i ostvarite. Ako postoji želja, sve je drugo lako. Lako je trenirati, putovati, boriti se na terenu. Morate to željeti, a ja i dalje želim igrati. Još nisam gotov - rekao je 'div sa Šalate' je u razgovoru za ATP službenu stranicu 2019. godine i priznao da je tijekom godina proživio brojne krize.

U karijeri je Karlović dva puta bio prisiljen na kratko se povući s terena. Prvi put zbog rata u Hrvatskoj, koji je počeo kada je navršio 11 godina, i virusnog meningitisa od kojeg je obolio 2013. godine. Naime, 27. travnja 2013. primljen je u bolnicu u Miamiju. U početku su neki američki portali prenijeli vijest da se sumnjalo na blaži moždani udar, ali je ubrzo potvrđeno da boluje od virusnog meningitisa.

Inače, Karlović je bio dio hrvatske teniske reprezentacije koja je 2005. godine u Bratislavi osvojila prvi Davis kup. 

Komentara 1

SL
slavenZadravec
23:19 28.02.2023.

Svaki uspjeh postignut u daleko najkompetitivnijem pojedinačnom sportu je vrijedan divljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije