Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješan zahvat

Ivici artroskopski isprano koljeno, povratak za četiri tjedna

Ivica Kostelić
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2015.
u 23:23

Zahvat je prošao uspješno te je predviđeno da Ivica ostane u bolnici do ponedjeljka, a sljedećih dana će se odlučiti gdje će se provoditi rehabilitacija.

Hrvatski skijaški savez oglasio se priopćenjem vezano za teškoće s koljenom Ivice Kostelića. Priopćenje donosimo u cijelosti:

- Naš najtrofejniji skijaš Ivica Kostelić bio je prošli četvrtak na redovnoj injekciji tzv. „podmazivanja“ koljena kod doktora Hohmeistera u Bad Ragazu (SUI) gdje na takve injekcije odlazi svakih 6 do 8 tjedana zadnjih desetak godina te koje mu omogućavaju bolju gibljivost koljena i s kojima je iznimno zadovoljan. Takve injekcije je za vrijeme skijaške karijere primala i Ivičina sestra Janica.

U nedjelju nakon slalomske utrke u Kranjskoj Gori Ivica je primijetio naticanje koljena te je po povratku u Zagreb otišao na punktiranje koljena kod prof. dr. Miroslava Hašpla, službenog liječnika ortopeda Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, a koje je ponovljeno i tokom zadnja tri dana jer je koljeno svaki dan ponovno naticalo. Uzorci punktata iz koljena su poslani na nekoliko analiza te iako nije bilo čvrstih znakova infekcije liječnički tim dr. Friedrich (liječnik koji je operirao Ivično koljeno više puta), dr. Hohmeister i prof. dr. Hašpl je, s obzirom na Ivičino kliničko stanje i daljnje naticanje koljena, odlučio da je bolje preventivno Ivici artroskopski isprati koljeno.

Artroskopsko ispiranje koljena obavio je danas kasno popodne prof. dr. Miroslav Hašpl u Specijalnoj bolnici Akromion u Krapinskim Toplicama. Zahvat je prošao uspješno te je predviđeno da Ivica ostane u bolnici do ponedjeljka, a sljedećih dana će se odlučiti gdje će se provoditi rehabilitacija.

Prema prvim procjenama povratak na snijeg očekuje se za otprilike četiri tjedna - poručio je Hrvatski skijaški savez.

>>Skandal! HTV-u crtići važniji i od Kostelića!

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:56 22.03.2015.

Uz dužno poštovanje, pametni znaju kad je dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije