Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI PLANINSKI KUP Sjajna Škopčeva sezona

Ivica Škopac bez ozbiljnije konkurencije u Hrvatskoj

20.11.2008.
u 16:36

Godišnjim proglašenjem najuspješnijih trkača označen je i kraj sezone u planinskom trčanju, koja je za bjelovarski Atletski klub Borik bila više nego uspješna. Prvo je ime nedvojbeno Ivica Škopac, koji je na svih sedam utrka Planinskog kupa prvi ugledao cilj.

Dvostruki prvak
Ivica Škopac još je jednom dokazao da nema konkurencije na hrvatskim prostorima, budući da je uvjerljivo osvojio sedam zlatnih odličja i skupio maksimalan broj bodova čime je četvrtu godinu zaredom postao prvak Planinskog kupa. Međutim, svoju je sjajnu sezonu okrunio i naslovom državnog prvaka u planinskom trčanju, tako da u protekloj sezoni na domaćem tlu ne zna za ništa drugo osim pobjeda. No, Škopac nije samo sudjelovao na domaćim trkama, već je osvojio i 17. mjesto u ukupnom poretku Svjetskoga planinskog kupa, a u boljem plasmanu spriječila ga je ozljeda na posljednjoj trci i nedostatak novca za put na veći broj utrka. Nadalje, na državnom prvenstvu na 10.000 metara Ivica je osvojio srebrnu medalju, iako na tartanskoj stazi trči samo na natjecanju, a to je pak rijedak slučaj. Odlično se plasirao i Dražen Henc, koji je ove godine intenzivnije sudjelovao na planinskim trkama, što je i rezultiralo solidnim osmim mjestom (drugi u kategoriji) od ukupno 311 natjecatelja.

Nedostatak žena
Zadovoljili su i ostali članovi kluba, Siniša Atlija, Josip Škopac, Mladen Tabaček i dr. Vladimir Halauk. AK Borik ekipno je peti od 15 klubova, a izostanak još boljeg uspjeha leži u tome da su sudjelovali samo na četiri od deset trka s potrebnim ukupnim brojem natjecatelja. Problem je što je zbog obveza teško skupiti dovoljan broj kvalitetnih natjecatelja, a da se sakupi više bodova klubu najviše nedostaju članice. Nažalost, ženska populacija Bjelovara i okolice nije baš sklona čak ni rekreativno sudjelovati na utrkama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije