Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Superkombinacija

Ivica: Plakali smo najbolji frend i ja

Ivica Kostelić (1)
Foto: AFP
1/7
30.01.2011.
u 18:00

Ivica sa 24. mjesta u drugoj vožnji doskijao do svoje sedme pobjede u siječnju, na postolju mu se pridružio Natko. Ivek je uzeo i mali kristalni globus.

Frajeri iz Chamonixa! Dvojica najboljih prijatelja zagrljena, grle se s bocama pjenušca u ruci, bacaju stvari, nazdravljaju, pjevaju, skaču, ljube se, lupkaju po glavi. Pa se valjalju po tlu, izvode salta, izmjenjuju im se suze i smijeh... Vjerojatno će se tako jednoga dana slaviti po zagrebačkim kafićima kad Dinamo osigura europsko proljeće. A u vrijeme dok se plavi uigravaju na turskom suncu, jedan Zagrepčanin marljivo pokorava svijet.

– Može li bolje? Moj najbolji prijatelj uz mene na postolju, zajedno pjevamo hrvatsku himnu, pa ovo mi je najsretniji dan u životu! Velik je to dan i za povijest našeg skijanja, možda i najveći u povijesti hrvatskog sporta – ushićeno je redao Ivica Kostelić nakon pobjede u superkombinaciji kojom je osigurao mali kristalni globus u toj zapravo svehrvatskoj disciplini.

Nejasno je kako su samo naši skijaši pravi "all-arounderi", kompletni sportaši koji jednostavno – znaju skijati sve. Gdje su ostale skijaške "velesile" i njihovi mudri treneri, sponzorski novac koji ulažu u opremu, silni laptopi i tehnološka čuda?

Hrđave skije za spust

Ipak, nije sve išlo kao podmazano. Nakon prve spustaške vožnje na "hrđavim" skijama, Ivica se spustio tek do 24. mjesta. Kibici su uglas ponavljali: "Ovo je, nažalost, kraj briljantne serije, umoran je, izabrao je krive skije". Svi su dignuli ruke osim glavnog aktera:

– Bio sam ljutit, nisam ni s kim razgovarao, povukao sam se u sebe i potajno se nadao da ipak mogu uspjeti. Pogodilo me tih 2,5 sekundi zaostatka u laganom spustu, dan prije nisu valjale skije, a ovaj sam i slabo odvozio. Nisam smio očajavati, trebalo je sve staviti na kocku, odbaciti i onih nekoliko postotaka koje uvijek imam kao osigurač. Išao sam do kraja i uspio – dodaje Ivica. Između dvije vožnje stigla je i sestra Janica, koja je u subotu na Sljemenu vozila Damski kup, udijelila je i ona pokoji savjet. Slalom je odradio briljantno, konkurenti ga nisu mogli pratiti.

– Malo mi je bilo muka kad sam iz ciljne ravnine gledao Svindala kako se spušta, mnogo je toga bilo u igri, nije mi bilo lako – dodaje Ivek.

Natko umalo pobjednik

A knedlu je gutao i kad se spuštao Natko. Stotinke su ih dijelile, Ivici je umalo njegov najbolji prijatelj i vječni pratitelj izbio prvo mjesto iz ruku. Odahnuo je Ivica kad je Natko ušao u cilj iza njega.

– Možda sam mogao i brže. Ali, ovo je sjajno. Stalno sam si ponavljao, mogu ja to, ne smijem opet pogriješiti nakon padova u posljednje vrijeme. Uspio sam, kako je to lijep osjećaj. Zajedno smo zaplakali u cilju. Uspio sam se popeti i jednu stubu više na postolju. Nakon tri treća mjesta u kombinacijama, evo me i na drugom – blistao je Natko.

Poput djeteta kad se baci na otvaranje darova, tako je i mladi Zagrepčanin iskreno odmah okrenuo ček koji je dobio na postolju. Bacio je brz pogled na brojku, preračunao švicarske franke u 131.323 kune. Prva je to "lova" za našeg skijaša ove sezone.

2011. je sjajna godina, "berba globusa" počela je u Chamonixu. Prvi već danas stiže u Gračane, Kostelići na polici moraju napraviti mjesta i za slalomski i veliki. Neće im biti problem...

Komentara 47

OB
-obrisani-
19:46 30.01.2011.

Bravo Natko,fantastično,pravi nasljednik Ivice! Što se tiče Ivice,od nkjega više ništa ne čudi. On može dati protivnicima par minuta fore u kombinaciji i opet može pobjediti!

KA
Katja7
15:00 31.01.2011.

I MI SMO PLAKALI . VELIKA PUSA.

OB
-obrisani-
19:11 30.01.2011.

Ma prva liga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije