Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Ivica Olić: Želim 1:0 pobjedu, u Madridu ćemo im zabiti gol!

Ivica Olić (1)
AFP
17.04.2012.
u 07:42

Nitko nije favorit protiv Bayerna u Münchenu – rekao je Ivica Olić

Da je Allianz Arena pet puta veća, bila bi u utorak ispunjena do posljednjeg mjesta! Ne pamti se ovakvo zanimanje, okršaj Bayerna i madridskog Reala u polufinalu Lige prvaka prava je poslastica za nogometne sladokusce i samo najbrži i najsretniji uspjeli su doći do ulaznice za spektakl.

Naši reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić bit će među kandidatima za nastup, prema zadnjim informacijama, na klupi će čekati priliku. No, u zadnje vrijeme obojica imaju adekvatnu minutažu, više ih klupa toliko i ne žulja jer znaju da će ući u igru. A u zadnjoj prvenstvenoj utakmici s Mainzom (0:0) Olić je odigrao 61. minutu, taj mršavi remi značio je i Bayernov oproštaj od naslova...

– Gotovo je, ne možemo više stići Dortmund, tri kola prije kraja imaju čak osam bodova više! I prije naše utakmice s Mainzom, nakon što je Dortmund slavio u Gelsenkirchenu, bilo je jasno da je gotovo, pa smo s Mainzom samo odrađivali posao. Nije to bila zahtjevna utakmica, jer nam je u mislima već bio Real. I dobro je da se nismo previše umorili – rekao nam je Ivica Olić uoči dvoboja s Realom i naglasio:

– Nemojte suditi o nama na osnovi te loše predstave s Mainzom. Bit ćemo potpuno spremni za veliku utakmicu s Realom, maksimalno smo motivirani, željni spektakla. Siguran sam da ću dobiti minutažu, jer u zadnje vrijeme stalno igram u Ligi prvaka, igram i zabijam golove! Imam osjećaj da ćemo odigrati pravu utakmicu, a sad je drugo pitanje hoće li to biti dovoljno za Real. To nikad ne možete znati, Real je, naime, uvijek Real...

Svaka bi pobjeda, jasno je, bila sjajna za Bayern, no Olić sanja Neuerovu mrežu nedirnutom:

– Kad bismo dobili 1:0, imali bismo 70 posto šansi za prolaz! Sad je negdje 50:50, nema favorita, nitko ne može reći da je favorit protiv Bayerna u Münchenu! Real je izvrstan, ali mi možemo svakome zabiti gol, na bilo kojem terenu, u bilo kojem dijelu svijeta, zabit ćemo im gol i u Madridu – kaže Olić.

Ostali ste bez naslova njemačkog prvaka, još ste u igri u njemačkom Kupu i u Ligi prvaka...

– S Bayernom sam bio njemački prvak, osvajao sam i njemački Kup, nedostaje mi samo naslov europskog prvaka. Prije dvije godine u Madridu nismo uspjeli, Inter je bio bolji. Možda je sad došlo naše vrijeme, možda se preko Madrida opet vratimo u svoj München na finale – nada se naš napadač,

I Bayernov počasni predsjednik Franz Beckenbauer smatra da Bavarci imaju snagu i kvalitetu za borbu protiv momčadi Josea Mourinha.

– Gledao sam Real u Ligi prvaka. To je velika momčad, u njoj sve funkcionira kako treba. Ali nekako su – obični! Za razliku od Barcelone, koja igra u nekoj drugoj, nevjerojatnoj dimenziji – kaže Beckenbauer.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije