Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Olić

Nisam znao da je poklič 'Za dom spremni' zabranjen, ali moramo to prestati vikati

Hamburg SV's Pierre-Michel Lasogga (L) and Ivica Olic (R) fight for the ball with FC Augsburg's Ragnar Klavan during their German Bundesliga first division soccer match in Hamburg , April 25, 2015. REUTERS/Fabian Bimmer. DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAG
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.04.2015.
u 12:11

''Sada se osjećam sjajno; nedavno su mi na utakmici s Hannoverom izmjerili moj novi bundesligaški rekord, 13,3 pretrčanih kilometara, od toga 37 šprinteva.''

Prvi put u svojoj veličanstvenoj nogometnoj karijeri, sa 101 nastupom za reprezentaciju te čak 225 u Bundesligi i 71 pogotkom, Ivica Olić (35) došao je u situaciju da se mora boriti za goli prvoligaški život.

Je li prelazak iz stabilnog Wolfsburga u posrnuli HSV bila dobra odluka?

- Koliko god se to činilo nelogičnim u tom trenutku, u Hamburg me odvelo srce, vezan sam uz taj klub, u njemu sam debitirao u Bundesligi, i želio sam mu pomoći u borbi za ostanak. Iako me trener Wolfsburga nije htio pustiti, jer im igrač moga profila sada nedostaje, transfer je napravljen tek kad ga je blagoslovio glavni gazda Volkswagena Winterkorn.

Neću igrati u drugoj ligi

Izjavili ste da HSV-u ne bi pomogao ni Cristiano Ronaldo?

- Kad sam upoznao momčad, vidio sam da je raspoloženje na nuli i ulovio se za glavu – ovo će biti velika muka. Ali, nakon što smo pobijedili Augsburg, iščupali pobjedu u stresnoj utakmici, situacija je sada ipak bolja i s optimizmom čekamo posljednja četiri kola. Još šest-sedam bodova moglo bi nam biti dovoljno za ostanak u ligi.

Što ako ne uspijete, u kojem će smjeru ići vaša karijera?

- Gotovo sigurno neću igrati u drugoj ligi, u tom slučaju išao bih nekim drugim putem. No, čvrsto vjerujem da će HSV izboriti ostanak, i tada bih svakako ostao. Moja razmišljanja idu u tom smjeru da u HSV-u i zaključim karijeru.

Olić je prošli vikend protiv Augsburga prekinuo višemjesečni golgeterski post, no još zanimljivija sada postaju njegova trkačka dostignuća. Razgovarali smo o tome koliko će još igrati za reprezentaciju...

- Ne bih još govorio o EP-u 2016. Znate da ću, budem li zdrav i dobro se osjećao, uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji, no tek ćemo vidjeti što donosi sljedeća sezona. Sada se osjećam sjajno; nedavno su mi na utakmici s Hannoverom izmjerili moj novi bundesligaški rekord, 13,3 pretrčanih kilometara, od toga 37 šprinteva. Na posljednjoj bilo je nešto manje, 12,7 kilometara. Nije loše za 35-godišnjaka...

Naježio se od atmosfere

Okrenuli smo se sljedećoj utakmici vatrenih, protiv Italije bez publike.

- Bio sam šokiran kad sam čuo za tu kaznu, jer na utakmici protiv Norveške nije bilo velikih navijačkih ispada. Bio je to moj 101. nastup, dobio sam veliki pljesak publike i baš sam se naježio koliko je ozračje bilo sjajno.

Problem je nastao kad je zagrmjelo 'Za dom spremni'.

- S tim pokličem susretao sam se tijekom svih svojih sto nastupa za reprezentaciju i dok Joe Šimunić nije bio zbog toga kažnjen, nisam ni znao da je zabranjen. Ako su takva pravila Uefe, onda apeliram da se to više ne viče na utakmicama reprezentacije, jer bi Uefina kazna mogla biti još rigoroznija. Samo, kako to kontrolirati, pa ne možete svima u publici nalijepiti flaster na usta - kaže Olić i dodaje:

- Utakmica je sportska priredba koja bi trebala biti lišena iskazivanja vjerskih ili političkih stavova. Treba nam samo sportsko navijanje. Jako mi je žao što ćemo igrati bez publike. U Splitu bi sigurno bila prekrasna atmosfera, kao što je bila i u Osijeku. Ja kao reprezentativac nikada nisam favorizirao igranje u jednom gradu. Reprezentaciju zaslužuju gledati širom Hrvatske, i znam da reprezentaciju iskreno voli sigurno 95 navijača koji dolaze na stadion. Ti navijači ne zaslužuju da ih se stavlja u isti koš s huliganima - zaključio je Olić.

>> Moramo sami kažnjavati 'Za dom spremni', da ne mora Uefa

>> Ne znam tko je prijavio 'Za dom spremni', ja nisam bio taj!

>> Zbog 'za dom spremni' Šimunić je prekinuo karijeru, a Hrvatska će trpjeti poniženje

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije