Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTO POSTOLJE U PET NASTUPA

Ivica: Nigdje mi nije teže skijati nego na Sljemenu

sljeme, druga vožnja (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
05.01.2012.
u 21:23

- Puno je remetećih faktora, teško je ostati fokusiran. Svake godine postavljam si isto pitanje - kako skijati u stresnim uvjetima - pričao je Ivica.

Premda nije dosanjao svoj sljemenski san, Ivica Kostelić se činio sretnim. Rezervirano sretnim. Veselio se na postolju, na trećoj stubi, smiješio se na presici, ali ne do kraja.



- Sretan sam s postoljem, no kada sam ušao u cilj i vidio da ne mogu biti prvi imao sam pomiješane emocije. Htio sam pobijediti, to želim svake godine, no nisam daleko od toga svaki put kada sam na postolju.

Priznao je Ivica da je ishod i ove utrke posljedica najvećeg pritiska kojeg osjeća u utrkama Svjetskog kupa.

- Sretan sam jer je ova tekma ipak poprilično teška za mene, jedan od najvećih izazova. Zapravo, nema utrke u Svjetskom kupu koju bih po tom pitanju usporedio s ovom. Puno je remetećih faktora, teško je ostati fokusiran. Svake godine postavljam si isto pitanje - kako skijati u stresnim uvjetima.

Netko je Ivicu pokušao tješiti s pričom o Goranu Ivaniševiću i osvajanju Wimbledona kada se najmanje nadao.

- Ja bih rado pobijedio i kada se nadam i kada se ne nadam. No, ostvario sam četiri postolja u pet utrka i ja s tim moram biti zadovoljan.

Nezadovoljan je i on bio s postavljanjem staze, ali o tome nije htio govoriti.

- O postavljanju staza možemo puno pričati, no kada se postavi moramo voziti ono što je postavljeno. Sa slovenskim postavljačem drugog laufa (op.a. Marko Jurjec) ovdje smo čak zajedno trenirali prije prije dva tjedna razgovarajući o postavljanju. No, on tu stazu danas nije postavio za mene, nije mi odgovaralo što je toliko ravna. Moje je mišljenje da slalom treba biti sastavljen od zavoja, a toga u drugom laufu baš i nije bilo puno. Meni se to ne sviđa jer se tako izravnava kvaliteta, a takva tendencija u Svjetskom kupu postoji.

Vedrana Pavleka dugo nismo vidjeli tako ljutog kao što je bio u ciljnoj ravnini. I on se ljutio na postavljanje staze. Kazao je da dugo tako nešto nije vidio. Riječ je o odveć ravnom slalomu kojeg je kritizirao i Ante Kostelić.

- No, ne mogu ja to komentirati jer ulazim u sukob interesa. Ja sam zainteresirana strana u toj priči. Problem je što su takva pravila da mi postavljamo samo jedan slalom. Kako bi bilo kada bi isto tako bilo i u tenisu, onda Federer ne bi nikad mogao biti nositelj nekog turnira, ili možda samo jednom.

Komentara 18

OB
-obrisani-
21:38 05.01.2012.

Prokleto sleme Dragi ivica : tebi treba dati da se skijaš negde gde je ravno,i bez nizbrdica, treba zabraniti svima da se natjeću s tomom ! Tak buš jedino došel prvi - kad buš sam !

VA
valis
21:41 05.01.2012.

Ma i mi smo zadovoljni Ivice! Ti si nas ponos...genijalan si dečko..

OB
-obrisani-
05:02 06.01.2012.

Ivica je kao član HDZa,osvojio 3 mjesto kao i njegova stranka na izborima. i HDZ tvrdi : Pobijedili smo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije