Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALTA BADIA Uspjeh karijere u velelsalomu za iskusnog Hrvata

Ivica: Nevjerojatno, gotovo sam pobijedio

31.12.2008.
u 09:57

Ivica je uvijek govorio da su krivi visoki startni brojevi. I da u veleslalomu vrijedi puno više od tek ponekog ulaska u drugu vožnju. Danas više nitko u to ne sumnja. Početkom prosinca je prvo u Beaver Creeku osmim mjestom postigao rezultat karijere, da bi šest dana nakon SAD-a osvojio 10. mjesto u francuskom skijalištu Val d’Isereu.

Ivica komentirao sjajnu vožnju za HRT


Janica navijačica
Senzacionalno drugo mjesto u Alta Badiji samo je konačna potvrda Ivičinih riječi. Prvo postolje sezone, i prvo nakon ožujka i slalomske utrke u Kranjskoj Gori.

- Iznenađen sam, potpuno iznenađen. Nevjerojatno, gotovo sam pobijedio. Posebno mi je drago što sam prvo postolje u veleslalomu izborio u Gran Risi, na stazi koja mi je najdraža - nasmiješen rekao je Ivica.

Posljednja dva dana bila su Ivici jako teška. Loša priprema skija i katastrofalni rezultati u superveleslalomu i spustu u Val Gardeni potrošili su puno živaca našem najboljem skijašu. Kostelić je brzo zaboravio nesreću i već u prvoj vožnji odličnim, 12. mjestom najavio još jedan plasman među 10 najboljih.

- Za veleslalom sam bio posebno nadahnut. Motivirali su me loši rezultati u Val Gardeni. Znao sam da nisam problematičan ja ili moja forma, već skije. Drago mi je da sam to u nedjelju i potvrdio - priznao je Ivica, kojega je u talijanskom skijalištu bodrila i sestra Janica.

Čekala se eksplozija
U drugoj vožnji naš je skijaš skijao bez greške. Redom su iza njega ostajali sjajni veleslalomaši Svindal, Berthod, Miller, Raich, Blardone, Ligety, Cuche... Tek je Švicarac Albrecht uspio nekako srušiti Ivicu s prvog mjesta. I to sa samo 12 stotinki prednosti.

- U drugoj vožnji snijeg je bio prilično mekan, a to mi iznimno odgovara jer najbolje skijam u takvim uvjetima - istaknuo je Ivica Kostelić.

- Ma to je senzacija - prvo je izjavio Vedran Pavlek, no direktor reprezentacije odmah je rekao da drugo mjesto za sve koji su uz Ivicu i nije tako veliko iznenađenje.

- Znali smo da Ivica može visoko i u veleslalomu, da i u toj disciplini može biti jako dobar. Čekali smo samo dan kada će se to dogoditi, jer je već su Beaver Creeku i Val d’Isereu najavio da će ove sezone napraviti veliki pozitivan pomak u veleslalomu - dodao je Pavlek te se odmah prisjetio i propuštene pobjede u superkombinaciji.

- Sada možda i još više žalimo jer bi se Ivica s tih 100 bodova borio za visoko mjesto u ukupnom poretku.

U Alta Badiji se u ponedjelak vozi slalom (10 i 13 sati).

Pogledajte Ivičinu povijesnu vožnju

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije