Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DOSEG

Ivica Kostelić ušao u povijest desetim mjestom

Ivica Kostelić
AFP
13.03.2010.
u 18:56

U posljednjem slalomu sezone Ivica Kostelić bio je deseti, nakon prve vožnje tek 19. Za njegove slalomske mogućnosti to je skroman rezultat, no u centru pažnje pojavila se informacija o novom dosegu za ljetopise.

Po FIS-ovu statističaru Patricku Langu, Ivica je jedini skijaš u povijesti skijanja koji je u finalu Svjetskog kupa u četiri discipline bio među prvih deset.

– To nije vrhunski rezultat nego je poseban doseg, a njih ima puno manje nego pobjeda. Nekome će se to činiti banalnim i marginalnim jer za to se ne dijeli nagrada, no ostat će u knjigama. To su stvari za rubriku 'jeste li znali', kao što je bila i ona moja pobjeda u Aspenu sa startnim brojem 64 – kazao je Ivica.

U prvoj nisam riskirao

Ivica u ovom zanimljivom statističkom podatku nije tražio utjehu zato što nije obranio treće mjesto u poretku slalomaša.

– Htio sam to, no ni sam ne znam zašto sam tako slabo vozio prvu vožnju. Dok sam skijao nije mi se činilo tako loše, no očito je za to bila kriva taktika. Staza je bila jako otvorena, bez ikakvih kombinacija, moglo se riskirati, a ja to nisam činio. Umor je očito učinio svoje. Od prošlog četvrtka kada se vozio prvi trening spusta u Kvitfjellu pa do danas imao sam samo jedan dan bez nastupa, pa mi je smiješno bilo čuti kako se neki slalomaši žale na umor – objasnio je Ivica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije