Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJELICA JAKO RAZOČARAN

Ivica Ivušić pokazao zašto je najbolji hrvatski vratar, a Osijek se potpuno raspao

Lokomotiva i Osijek sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
25.07.2022.
u 08:00

Trener slavonskog kluba je pred kraj utakmice bio ljut k'o ris, apsolutno je jasno i zašto. Osječani su skroz posustali u završnici i ispustili bodove u nevjerojatnoj završnici.

Lokomotiva je uspjela upisati vrijednu pobjedu u drugom kolu SuperSport HNL-a i šokirati Osijek pred kraj utakmice s dva brza pogotka džokera s klupe Blaža Boškovića (2:1). Sjajni Ivica Ivušić držao je Bijelo-plave u igri sa nekoliko bravuroznih intervencija i pokazao da treba biti prvi Dalićev izbor u Kataru, interes Napolija nije slučajan, ali pomoć od suigrača nije došla.

Kapetan Mile Škorić bio je uz Ivušića jedina svijetla točka uže obrane, Bjelica ima puno glavobolja kako posložiti zadnji red jer je djelovao poput raštimanog orkestra. Vidjelo se da postoje problemi i protiv Kizilžara prošlog četvrtka, a ponovno se javila 'stara boljka' - prekidi i korneri. Vrijeme je da osječki strateg pokuša sa drugim stoperom uz standardnog Škorića jer je Lončar loše otvorio novu sezonu, prvo je zabio autogol protiv Gorice, a protiv Lokomotive je pokazivao dosta nesigurnosti. Drugi pogodak se dogodio nakon još jedne loše kolektivne reakcije, mladi Bošković se neometano sjurio prema golu jer ga Žaper nije propisno ispratio. 

Je li riješenje ovih problema kupovina novog braniča, forsiranje mladog Barišića ili Cheberka? Taj odgovor zna samo jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka i morat će ga ponuditi vrlo brzo. Umjesto da su pokazali pobjednički gard i u drugom poluvremenu napravili pritisak te zabili drugi pogodak, Osijek je imao tek dvije-tri dobre prilike koje nisu iskorištene i kazna je stigla u zadnjih 10 minuta. 

Također, jasno se vidio izostanak Darka Nejašmića u veznoj liniji kao i neigranje najskupljeg pojačanja u povijesti kluba, Kristijana Lovrića. Poslije odrađenih priprema, iz osječkog tabora je isijavao veliki optimizam, navijači su imali velike nade za početak novog izdanja hrvatskog prvenstva, ali već u drugom kolu dogodio se kiks. Isto tako, treba naglasiti da je Mierez bio standardno rastrčan i borben, ali ga opet nitko od kolega iz napada nije previše pratio. 

'Nisam ni pričao s igračima, nije mi ni do čega'

- Vodili smo 1:0, ali nismo bili dobri, nismo izgledali kako smo htjeli. Oni su u prvome dijelu stvarali šanse, nas je čupao vratar. Čestitam im na pobjedi, a mi ćemo se zamisliti nad našim nastupom. Je li to Osijekov nivo?  Nisam još pričao s igračima. Nije mi ni do čega. Trebamo prespavati noć, ujutro ću biti pametniji - rekao je nakon ogleda razočarani Bjelica

Realno, ovo nije nikakva drama, ali raspored je na početku iznimno povoljan ( nakon Gorice i Lokomotive, slijede Belupo, Istra 1961 i Varaždin). U takvoj situaciji se treba prikupiti što više bodova....

Zaključno, Bjeličine rotacije u momčadi uoči uzvrata drugog pretkola KL-a nisu urodile plodom, istina, bolje je kiksati sada nego kasnije kada se prvenstvo lomi. 

>> Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio novu sezonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije