Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijanje

Ivica ipak bio u pravu: FIS kaznio Hirschera zbog haklanja!

'Hirscher02_nnn_spo_230112'
''
24.01.2012.
u 16:01

Hirscher je diskvalificiran na posljednja dva slaloma u Wengenu i Kitzbühelu zbog haklanja na vratima

Nije bez vraga Ivica Kostelić podigao bunu protiv načina na koji skija Austrijanac Marcel Hirscher. Naime, Profesorov glavni konkurent dvaput je nastavio slalomsku vožnju iako je evidentno "zahaklao" štap.

No, na Kostelićevu stranu stala je i Međunarodna skijaška federacija (FIS) koja je "opalila" Austrijanca po džepu. Tako će Hirscher biti lakši za dvaput po 999 franaka, jer je FIS-ovo pravilo da skijaš ne smije nastaviti utrku ako je svjestan da je nagazio na štap (vrata), odnosno na bilo koji način pogriješio u vožnji. A Hirscher je učinio upravo to...

Hirscher je diskvalificiran na zadnja dva slaloma, u Wengenu i Kitzbühelu zbog haklanja na vratima, a upravo je na tim vožnjama nastavio utrku do kraja.

Komentara 17

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
16:12 24.01.2012.

To je napravio i na Sljemenu,dobio 60 tisuća EURA kao prvak....pa će mu biti lakše dati 1900 švicaraca globe.

MO
modovisisajteMaraschino
16:14 24.01.2012.

jako teska kazna... poruka skijasima: varajte gdje kod stignete, ako vas ne uhvate sve u redu, mozete biti i svjetski prvak... unistavaju i ono zadnje u sportu sto je posteno i dobro...

UF
ufrm
16:07 24.01.2012.

Haklanje na vratima ... super sad je sve jasno zasto su ga kaznili srecom negdije dole u clanku nesto je otprilike pojasnjeno.... ali jedno je sigurno nisu ga kaznili radi haklanja na vratima nego zato sto je dotakao/nagazio stap vratnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije