Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Dino Drpić na Kantridi s kapetanskom vrpcom

Ivanković: Idemo preskočiti i ovu prepreku

Branko Ivanković
Foto: Marko Prpić
25.10.2008.
u 17:06

Subotnju konferenciju za novinare u Maksimiru otvorio je – Zdravko Mamić!
– Zamijenit ću našeg glasnogovornika Kožula i želim vam dobrodošlicu. A sad vam je na raspolaganju naš trener – širio je Mamić dobro raspoloženje.

Pobjeda protiv NEC-a zagrijala je maksimirske odaje, u istom je, optimističnom tonu Branko Ivanković nastavio:
– U klupskom Statutu piše da Dinamo uvijek, u svakoj utakmici mora ići na pobjedu! Tako će biti i na Kantridi, očekujem nastavak dobrog rezultatskog niza.

Kažnjen novčano, a za nagradu postao kapetan!


Dino Drpić, prošle subote priveden i kažnjen zbog vulgarnog vrijeđanja policajaca, zbog čega je kasnio u Šibenik, vodit će kao kapetan Dinamo na Kantridi! Oporavio se od bolesti, a vrpcu preuzima kao prvi Bišćanov zamjenik (drugi je Mikić).
U klubu u tome ne vide ništa sporno, naprotiv, prave se slijepi, nisu taj potez čak ni komentirali. Drpić će biti novčano kažnjen (čak i do deset tisuća eura!), a u Dinamu valjda očekuju da će s vrpcom postati pravi vođa i primjer na terenu. Odluka je, u najmanju ruku, kao i Drpić - kontroverzna.
I skandalozna, jer Dinamov kapetan će biti igrač na kojeg se lijepi skandal za skandalom, od pokazivanja gole stražnjice do neplaćanja poreza državi.


Kakav Dinamo možemo očekivati na Kantridi? Bojažljiv kao sa Šibenikom, ili, pak, goropadan kao s Nizozemcima?
– Vjerujem da će moji igrači maksimalno angažirani ući u utakmicu. Ne bude li tako, teško se onda kroz utakmicu vratiti u igru.

Točno je to, vidjeli smo u Zadru i Šibeniku s koliko se muke Dinamo ipak uspio vratiti nakon lošeg početka. No, neće u tome uvijek uspjeti, posebno je teško vjerovati u takav preokret na Kantridi. A hoće li možda umor, od europske utakmice, biti otežavajuća okolnost?
– Ne bi to smio biti problem. Momčad je dobro pripremljena za ovaj ritam.

Jeste li gledali Rijeku?
– Gledao sam videozapis utakmice Varteks - Rijeka (3:3). Ne utvaramo si da će to biti lako gostovanje, čeka nas zahtjevna utakmica, uvijek je na Kantridi teško i neizvjesno. No, moji su igrači dovoljno kvalitetni i vjerujem da ćemo uspješno preskočiti i ovu prepreku – smatra trener.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije