Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Ivan Rakitić ušao u povijest Seville, za njegovog trenera slijedi utakmica karijere

Europa League - Sevilla Training
MASSIMO PINCA/REUTERS
18.05.2023.
u 08:00

Sevilla dočekuje Juventus nakon 1:1 iz prve utakmice, a Roma brani prednost od 1:0 nad Bayerom iz Leverkusena

U uzvratnim utakmicama polufinala Europske lige večeras se od 21 sat sastaju Bayer Leverkusen i Roma te Sevilla i Juventus. Posljednji par prvi je susret odigrao 1:1 pa u uzvrat kreće praktički od nule. José Luis Mendilibar, trener Seville, od prve minute trebao bi uvesti i bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. On je pak u nedjelju odigrao svoju 291. utakmicu za Sevillu, čime je postao stranac s najviše nastupa u 133 godine dugoj povijesti ovog španjolskog kluba.

Rakitić je i ukupno treći nogometaš Seville po broju nastupa u 21. stoljeću nakon španjolskih igrača Jesusa Navasa sa 647 odigranih utakmica i Andresa Palopa s 295 nastupa. Hrvat ima ugovor do 30. lipnja 2024. pa je izgledno da će prestići Palopa za što mu je potrebno još šest utakmica, a jednu bi trebao odraditi večeras.

– Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri. Morate imati golemo poštovanje prema Juventusu, koji je osvojio gotovo sve, ali nadamo se da se možemo boriti za sedmi naslov u ovom natjecanju – najavio je susret trener Seville.

GALERIJA Rakitići nisu voljeli Jugoslaviju, Ivanu su zbog Hrvatske prijetili smrću

Europa League - Sevilla Training
1/5

Juventus ove godine ima problema u prvenstvu, bodovi mu se zbog financijskih malverzacija oduzimaju pa vraćaju, ni sam klub ne zna na čemu je, ali u Europskoj ligi probija se do same završnice. Trener Massimiliano Allegri svjestan je da njegovi igrači sada na gostovanju moraju biti još bolji.

 VEZANI ČLANCI:

U drugom susretu večeri Roma će pokušati obraniti prednost od 1:0 iz prve utakmice.

Komentara 1

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:11 18.05.2023.

Mourinho opet ide po trofej. Ni "kraljevi UEFA lige " iz Seville ih neće zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije