Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVEDAN IZBOR?

Rakitić je imao puno bolju godinu od Modrića, a nije u idealnoj momčadi

Modrić Rakitić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
12.01.2016.
u 11:01

Rakitić je imao nevjerojatnu godinu. Barcelona je osvojila Ligu prvaka, a on je u finalu zabio pogodak. Katalonci su bili najbolji u prvenstvu, Kupu kralja, europskom Superkupu, a krajem prošle godine su osvojili i naslov svjetskih klupskih prvaka.

Izbor za najboljih 11 nogometaša u 2015. na Fifinoj dodjeli Zlatne lopte izazvao je dosta rasprava i kontroverzi. U idealnih 11 tako su se ugurala četvorica igrača Real Madrida i, primjerice, ni jedan nogometaš iz Premierlige. Realovci lani nisu briljirali, nisu osvojili ni jedan trofej, a ni u ovoj sezoni im ne ide najbolje. Dokaz tome je da su smijenili trenera nakon samo pola godine.

Dio navijača u Španjolskoj na društvenim mrežama se čudi što je u idealnoj momčadi Luka Modrić, a ne Ivan Rakitić. I u pravu su, jer Rakitić je bio na Fifinom popisu od 23 igrača koji su konkurirali za Zlatnu loptu, dok Modrić nije ušao.

Luka je u prošle sezone imao problema s ozljedama pa je propustio završnicu u kojoj se odlučivalo o trofejima. U 2015. godini je odigrao samo šest utakmica u Primeri, dok je zbog ozljede propustio uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka te nije igrao ni u polufinalu s Juventusom.

S druge strane, Rakitić je imao nevjerojatnu godinu. Barcelona je osvojila Ligu prvaka, a on je u finalu zabio pogodak. Katalonci su bili najbolji u prvenstvu, Kupu kralja, europskom Superkupu, a krajem prošle godine su osvojili i naslov svjetskih klupskih prvaka. Osim toga, Raketa je izabran za najboljeg nogometaša i sportaša Hrvatske. Nije stoga teško zaključiti tko je imao bolju godinu...

Podsjetimo, FIFPro najbolju momčad godine biralo je 26.478 profesionalnih nogometaša iz 68 zemalja, među kojima je i Hrvatska. Luka je prvi Hrvat i nakon Nemanje Vidića prvi nogometaš iz istočne Europe kojem je to pošlo za rukom. Izabrana je ova momčad:

Manuel Neuer; Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves; Andres Iniesta, Luka Modrić, Paul Pogba; Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo.

>>Pogledajte statističku usporedbu Luke i Rakete

>> Messi peti put najbolji nogometaš, Modrić prvi Hrvat u idealnoj momčadi!

Komentara 13

SI
simekapulica
11:43 12.01.2016.

pa di ovo pljuvanje vodi? Modrića su izabrale kolege, nogometaši, od toga nema pravednije novinarčiću

Avatar Herceg-Bosna-Mostar
Herceg-Bosna-Mostar
11:43 12.01.2016.

Svi znamo da ovaj izbor nosi još neke stvari osim dobre igre. Tako da po meni Rakitić jeste odigrao bolje,ali i Modrić je odigrao vrlo dobro. Tako da nije bitno ko je dobio samo nek je naš!

SO
sojko1
11:49 12.01.2016.

javi centrali u beogradu da nije nemanja vidić prvi iz istočne Europe izabran, nego Cosmin Contra još 2001. a tko je iz bivše smradoslavije izabran nikoga u ovoj zemlji ne interesira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije