Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi hrvatski tenisač

Ivan Ljubičić: Spreman sam otići do kraja

spo_ljubici_tx.jpg
import
27.01.2006.
u 15:33

Posljednji put kada se Ivan Ljubičić u Zagreb vraćao s natjecanja njemu i suigračima priredili su spektakularni doček na Jelačićevu trgu. Junak hrvatskog uspjeha u Davisovu kupu sada u glavni grad dolazi kao peti igrač sa svjetske ljestvice, što je zaradio prodorom u četvrtfinale Australian Opena. Prvi nositelj zagrebačkog ATP turnira raduje se nastupu pred svojim navijačima. Premda je u Melbourneu rekao da više voli klasične teniske, a ne nogometne navijače, može se očekivati da mu podno Sljemena gromoglasan vjetar u leđa neće smetati. No, hoće li mu to sveopće očekivanje da osvoji turnir biti i teret?  

 - Pravo značenje riječi pritisak još ne razumijem. Spreman sam osvojiti turnir. Svjestan sam da će svi očekivati od mene da pobijedim u svakom susretu u Zagrebu, no to sada postaje dio mog posla. Kao tako visoko rangirani igrač, gdje god igram bit ću favorit i na to se pomalo navikavam. Uostalom, mislim da će u Zagrebu biti lijepo igrati. Uživat ću u zagrebačkom tjednu, bez obzira na to kako prošao, jer nisam jako dugo igrao na ATP turniru u Hrvatskoj.
 Ljubo je, s jedne strane, vrlo zadovoljan zbog jake konkurencije, a s druge strane to će značiti da će imati teži posao. 

 - Turnir je odličan. Samo molim Boga da barem jedan susret bude lagan. Kada mi je direktor turnira Branko Horvat govorio da to nije dobar tjedan, ja sam mu rekao da je to puno bolji tjedan nego onaj nakon Davisova kupa. Svi dolaze iz Australije, a neki će tražiti pozivnicu jer su u Australiji loše igrali, što se i dogodilo. Doći će svi oni koji igraju dobro u dvorani, igrači poput Berdycha, Stepaneka, Feliciana Lopeza, Henmana...

Turnir je iznimno jak. Da je ostao u Milanu, sigurno ne bi bio tako jak jer je Milano imao lošu organizacijsku tradiciju. Jako je bitno da Zagreb u prvoj godini pokaže gostoprimstvo, što kasnije može dovesti jake igrače praktički bez novca. 

Prvi nositelj vjeruje da se može dogoditi da u polufinalu igraju Ančić, Karlović i on. Ako im ždrijeb ne ukriža putove prije. Ne bi imao ništa protiv da se opet namjeri na Baghdatisa, igrača koji ga je izbacio u Melbourneu, no nema pretjeranu želju za uzvratom.
 - Radije bih da se to dogodi negdje gdje je važnije, gdje je više bodova na stolu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije