Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik bijelih

Ivan Kos: Stvorit ću Hajduk koji će osvajati titule

Ivan Kos
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
19.05.2016.
u 13:15

– Hajduk se ne smije zadovoljavati trećim i drugim mjestom, polufinalima kupa. Trofeji su ono čemu Hajduk treba težiti.

Novi, mladi predsjednik Hajduka Ivan Kos (34) potpuna je nepoznanica. Uostalom, kao i većina njegovih prethodnika u novijoj povijesti.

Kada je na funkciju došao Hrvoje Maleš malo je tko znao za njega, baš kao i za Marina Brbića. Ali mora se priznati da je prvi nastup prvog čovjeka Hajduka, koji dolazi iz Osijeka, bio impresivan.

Naravno, o njemu će govoriti rezultati. Zasad ima status početnika, svidio se članovima Nadzornog odbora i, jasno, kazao da ga sadašnje stanje u Hajduku ne zadovoljava.

– Hajduk se ne smije zadovoljavati trećim i drugim mjestom, polufinalima kupa. Trofeji su ono čemu Hajduk treba težiti. Teško mi je reći u kojem ćemo vremenskom razdoblju to ostvariti. Postojeću energiju treba usmjeriti u pravom smjeru. Svi dobronamjerni su dobrodošli, svima su otvorena vrata. Neka dođu svi kojima je interes veliki Hajduk.

Hajduk najveći hrvatski klub

Nije od onih koji izbace rečenicu i krenu dalje. Sve je i obrazložio.

– To ćemo napraviti sustavnim radom, dugoročnim planovima, dovođenjem pojačanja izvan sustava, pritom ne mislim samo na igrački kadar. Postojeće moramo poboljšati, a ono što ne valja moramo promijeniti – kazao je Kos.

Na tom putu bit će svega. Ono što je sigurno, u Hajduku će biti promjena u svim strukturama.

– Ima mjesta za sve koji razmišljaju kao ljudi kojima je u interesu veliki Hajduk, a to je klub koji osvaja naslove, stvara igrače... Od boljeg može bolje. Rezovi su nekad nužni i potrebni, spreman sam ih napraviti, ali s pojašnjenjem. Svatko treba zaslužiti Hajdukov grb, ne nasljedstvom, već radom i odricanjem – poručuje Hajdukov predsjednik.

Svjestan je da nema puno vremena, da će se njegov rad gledati već po rezultatima ovoga ljeta:

– Sada sam u prvoj minuti utakmice i ako dobijem gol neću gledati pesimistično. Želim vratiti pobjednički mentalitet, titule, pobjede, bit će udaraca, golova i utakmica koje ćemo izgubiti, ali igramo u dugačkom prvenstvu iz kojeg moramo izaći kao pobjednici.

Vješto je brodio kroz pitanja, vrlo se dobro izvukao na pitanje što misli o Mamiću. Njegovo ime nije izgovorio, ali poruka je jasna.

– Svima nam mora biti interes da budemo bolji od njega, i tome moramo težiti. To govorim iz pozicije kluba, odnosno onoga što Dinamo sada postiže u odnosu na Hajduk.

Zašto se Ivan Kos iz Osijeka uopće prijavio na natječaj?

Bez doticaja s osječkim lobijem

– Radio sam u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, bavio se tekstilstvom, obućom, opekom... Rukovodeći menadžment je svuda sličan, a nogomet zaista dobro poznajem, prošao sam ga od početnika do profesionalnog nogometa. Hajduk mi je životni izazov, nogomet je nešto što znam baš kao i gospodarstvo. Ovo je sinergija jednoga i drugoga u najvećem hrvatskom klubu. Hajduk je trenutačno moj život i preokupacija. Najvažnija stvar su mi obitelj i sin, a zadnjih dvadeset dana vidio sam ga par sati. To vam može biti simbolika kakav ću biti kao predsjednik – rekao je Kos.

I njegovi prethodnici su na prvim predstavljanjima slično govorili.

– Red, rad i disciplina su moj moto. Uvažavam rad prethodnika, uzet ću sve što je dobro od njih, a sportski je razmišljati da ću biti bolji – kazao je Kos.

Odnos Hajduka s HNS-om bit će zanimljiv, Kos je najavio da želi reprezentaciju u Poljudu i dobar odnos Hajduka s HNS-om, Hajduka kojeg se pita i koji odlučuje. A osječki lobi?

– Osječki lobi je široka definicija, pretpostavljam da ciljate na Davora Šukera. Ne znam koliko je Osječanin, bio je u Osijeku posljednjih godina manje nego ja u Londonu. Sa sudačkim lobijem nisam imao doticaja – zaključio je Kos.

>>Hajduk izabrao novog predsjednika, evo tko je Brbićev nasljednik!

Komentara 26

Avatar stark_house
stark_house
13:32 19.05.2016.

Uvijek ista priča. Nema od toga ništa.

Avatar dosadni
dosadni
13:23 19.05.2016.

sretno, ali nebu išlo, bar ne u dogledno vrijeme

Avatar kravata
kravata
13:28 19.05.2016.

Kak se rekne, Kad preskočiš reci HOP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije