Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ Zagreb Indoors

Ivan Dodig u 2. kolu, Franko Škugor propustio meč-loptu

Franko Škugor
Renato Branđolica/Pixsell
31.01.2011.
u 17:18

Dodig je u prvom kolu pobijedio Španjolca Marcela Granollersa (6:3, 6:2), Škugor je poražen od Nijemca Floriana Mayera - 3:6, 6:3, 7:6 (6), a Mektić od Nijemca Berrera - 7:5, 6:1.

Ivan Dodig treći će put zaredom zaigrati u 2. kolu PBZ Zagreb Indoorsa. U jučerašnjem dvoboju prvog kola treći hrvatski reket pobijedio je Španjolca Marcela Granolersa - 6:3, 6:2 za svega 66 minuta igre.

- Nisam očekivao da će biti ovako brzo, ali to nije moj problem. Ja sam odigrao svoje. On se možda nije na početku snašao najbolje, ja sam to iskoristio i završio meč na najbrži mogući način. Nije bilo nešto puno igre, no moram priznati da sam dobro servirao - rekao je nakon susreta Dodig, kojem će sljedeći suparnik biti pobjednik dvoboja Marčenko - Lajović.

- Lani sam ovdje u 2. kolu izgubio upravo od Marčenka, no mislim da danas igram puno bolji tenis. Osjećam da stalno napredujem - smatra Dodig.

Franko Škugor izgubio je od Nijemca Floriana Mayera (3:6, 6:3, 7:6(6)), no može žaliti za propuštenom prilikom za prvu pobjedu na turniru s obzirom na to da je u trećem setu imao loptu za vodstvo 5:2, dvije lopte za 5:3, a da je pri 6:5 u tie-breaku propustio meč-loptu.

Škugoru je to bio drugi poraz u 1. kolu u Zagrebu, prije tri godine izgubio je od Koubeka, a tom je prilikom propustio dvije meč-lopte.

- Odigrao sam meč 200 posto, bolje od ovog jednostavno nisam mogao. Bilo je peha i s moje i njegove strane, obojica smo imali meč-loptu. Sve u svemu, igrao sam dobro. Ovakav meč će mi sigurno pomoći u samopouzdanju, bio sam blizu pobjede protiv igrača koji je 38. na ATP listi i to na njegovoj najdražoj podlozi. Ja se nekako ne osjećam najbolje u dvorani, više mi odgovara zemlja. U dvorani dosta ovisim o servisu, na zemlji mogu više dobivati poene nakon izmjene udaraca. Ovdje se sve rješava nakon nekoliko izmjena - rekao je nakon meča Škugor.

 - Dečko je odigrao dobro, puno bolje nego u našem prijašnjem susretu prije godinu dana na Challengeru u Salzburgu. Dosta je igrački napredovao. Ako nastavi ovim ritmom, mislim da bi mogao godinu završiti u krugu sto najboljih tenisača svijeta - kaže Mayer, trenutačno drugorangirani njemački tenisač iza Kohlschreibera. 

Ozbiljan je kandidat za nastup u prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa protiv Hrvatske početkom ožujka u Zagrebu.

- Dobri su mi izgledi za nastup, no hoću li igrati ovisi o izborniku Kuhnenu. Ne znam hoće li za vas igrati Ljubičić. Ako neće, onda i jedni i drugi imamo podjednake izglede za uspjeh - zaključuje Mayer.

U posljednjem pojedinačnom susretu dana lanjski finalist, Nijemac Michael Berrer pobijedio je našeg Nikolu Mektića - 7:5, 6:1.

- Šteta što prvi set nije otišao do tie-breaka, možda bi mi se tada ukazala prilika za nešto više - rekao je Mektić. 

Ključne riječi

Komentara 1

KP
kperas
04:46 01.02.2011.

Ovaj Dodig poceo igrati dobar tenis od kad je Novaku uzeo set na AO. Mozda uskoro bude i hrvatski No1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije