Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISAČICE OTKAZALE

Iva Majoli za VL objasnila kako smo za važan ispit ostali bez Vekić i Martić

Rijeka: Susret Hrvatske i Njemačke u Billie Jean King Cupu, Petra Marčinko - Anna Lena Friedsam
Nel Pavletic/PIXSELL
13.04.2023.
u 07:00

Hrvatska ženska teniska reprezentacija na turniru Kupa B. J. King u Antalyji ponovno bez najboljih, a izbornica Iva Majoli objasnila je razloge izostanka

Prošle je godine, nakon dugih godina lutanja, naša ženska teniska reprezentacija napokon zaigrala u najjačem sastavu, s Petrom Martić i Donnom Vekić, i rezultat nije bio loš. Naše su igračice na turniru Prve skupine Kupa Billie Jean King (bivši Fed kup) u turskoj Antalyji osvojile treće mjesto i napokon otišle dalje. No, u studenome smo u kvalifikacijama za ulazak u Svjetsku skupinu poraženi u Rijeci od Njemica s 1:3, pa smo sad ponovno u Antalyji i u Euroafričkoj zoni. Ali ovaj put bez najboljih igračica, Donne Vekić i Petre Martić.

Idemo s mladim snagama

Obje su otkazale iz zdravstvenih razloga, a izbornica Iva Majoli u Tursku je povela mlade igračice: Taru Würth (20 godina, 146. na WTA listi), koja je prošli tjedan osvojila turnir u Splitu (pobijedivši u finalu Čehinju Saru Bejlek sa 6:2, 3:6, 6:4), Petru Marčinko (17 godina, 211. na WTA listi), Antoniju Ružić (20 godina, 207. na WTA listi) i Luciju Ćirić Bagarić (19 godina, 442. na WTA listi). Igračice su to koje obećavaju i na kojima leži budućnost hrvatske ženske reprezentacije, ali opet... Bunili bismo se i propitivali i kad za mušku reprezentaciju ne bi zaigrali Marin Čilić i Borna Ćorić. Kako to da smo za ovaj važan ispit ponovno ostali bez najvećih zvijezda Vekić i Martić (a igrale su prošli mjesec u Miamiju)? Izbornica Majoli ovako je to objasnila za Večernji list: – Donna ima probleme sa zapešćem lijeve ruke, to je ozljeda koja ju je mučila tijekom američke turneje u ožujku i još nije sanirana. Petra je prošli tjedan iskrenula gležanj u Splitu i tek je prije dva-tri dana počela normalno hodati – otkrila je Iva, dodavši:

– Igramo u Antalyji s mladim snagama i nadam se ponavljanju prošlogodišnjeg rezultata. Vidjeli smo već što može Petra Marčinko, Tara Würth je u odličnoj formi, Antonia Ružić također, a s nama je i Lucija Ćirić Bagarić, također vrlo talentirana mlada igračica. A Donna i Petra će u sljedećim akcijama ponovno biti u reprezentaciji, računam na njih – najavila je Majoli, koja je na klupi reprezentacije više od 12 godina i, na žalost, još nijednom nije uvela Hrvatsku u elitni razred iako imamo dvije igračice svjetske klase (ovaj čas obje iz Top 40). A tu je i Ana Konjuh, nekad 20. tenisačica svijeta.

U utorak s Bugarkama

No, zato se Majoli kao direktorica Hopmanova kupa, koji će se ove godine u srpnju održati u Nici, izborila da Hrvatska bude u društvu šest vrhunskih mješovitih sastava. Našu će reprezentaciju predstavljati Donna Vekić i Borna Ćorić. Hrvatska je jučer u Antalyji igrala dvoboj prvog kola s Danskom i izgubila sa 1:2 (Marčinko - Svendsen 2:6, 7:5, 7:5, Tauson - Ružić 7:6 (6), 6:1, Mortensen/Svendsen - Marčinko/Würth 6:3, 7:5). U utorak će suparnice našim tenisačicama biti Bugarke (također bez najbolje igračice Viktorije Tomove), a u našoj skupini B još su Švedska, Norveška i Srbija (u najjačem sastavu). U skupini A jedna reprezentacija manje, ima ih pet i to su: Turska, Nizozemska, Egipat, Letonija i Mađarska. Dalje, u tzv. kvalifikacijsku fazu Svjetske skupine, idu ukupno tri reprezentacije: pobjednici skupina te bolji iz susreta drugoplasiranih reprezentacija.

Lani je Hrvatska u skupini doživjela poraz samo od Slovenije (1:2), a u dvoboju za treće mjesto na turniru pobijedili smo Srbiju s 2:0 (bodove su nam donijele dvije Petre – Marčinko i Martić). No, u studenome smo u kvalifikacijama za ulazak u Svjetsku skupinu poraženi u Rijeci od Njemica s 1:3, pri čemu je jedinu pobjedu za nas postigla Marčinko. I sad se sve vratilo na početak...•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije