Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA ZA 3. MJESTO

Italija svladala Nizozemsku i osvojila broncu u Ligi nacija, to je dobra vijest za vatrene

UEFA Nations League - Third Place Play Off - Netherlands v Italy
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.06.2023.
u 17:11

Vatreni su pobjedom nad Nizozemskom u polufinalu preskočili Oranje na Fifinoj rang-listi reprezentacija i postali šesta momčad svijeta. Sada, kada je Nizozemska izgubila u susretu za treće mjesto, Hrvatska će ostati šesta reprezentacija na svijetu

Talijanski nogometaši zauzeli su treće mjesto u Ligi nacija nakon što su u Enschedeu svladali domaćina Nizozemsku s 3-2 (2-0). Pogotke su za Nizozemce dali Steven Bergwijn (68) i  Georginio Wijnaldum (90), a za Talijane Féderico Dimarco (6), Davide Frattesi (20) i Federico Chiesa (72).

Talijani su obranili broncu u Ligi nacija, svladavši domaćina Nizozemsku, koja se ipak nije oporavila od dramatičnog poraza u polufinalu od Hrvatske.

Iako su izveli naizgled pričuvnu postavu, Talijani su nakon 20 minuta igre vodili s 2-0. U šestoj minuti igrač Intera Dimarco je odapeo bombu s desetak metara iskosa, a nizozemski vratar je bio nemoćan. U 20. minuti Talijani su sretno došli do drugoga gola, šutirao je Verrati, a lopta se sretno odbila do potpuno samog napadača Sassuola Davida Frattesija, koji lako pogađa mrežu.

Nadu Nizozemcima donio je pogodak Bergwijna u 68. minuti, kada je igrač Ajaxa lažnjakom izbacio Dimarca i pogodio sami kut. Nizozemci su krenuli po drugi gol, ali su primili treći iz protunapada koji je znalački realizirao Chiesa u 73. minuti. Novu nadu domaćinu donio je Wijnaldum u 90. minuti, uslijedila je poduži sudački dodatak i opći juriš na gol Talijana, koji su izdržali do samog kraja. U velikom finalu u 20.45 sati igraju Hrvatska i Španjolska.> 

A pobjeda Italije dobra je vijest za Hrvatsku. Vatreni su pobjedom nad Nizozemskom u polufinalu preskočili Oranje na Fifinoj rang-listi reprezentacija i postali šesta momčad svijeta. Sada, kada je Nizozemska izgubila u susretu za treće mjesto, Hrvatska će ostati šesta reprezentacija na svijetu. Vodeća je Argentina, a slijede Francuska, Brazil, Engleska i Belgija.

>> Ludnica među navijačima u Rotterdamu: "Ovdje nitko nije normalan!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije