Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Italija slavila protiv Ukrajine, Španjolska zabila šest komada

ITA, UEFA EM Qualifikation, Italien vs Ukraine
EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari
12.09.2023.
u 23:13

U drugom poluvremenu opet je Italija bila bolja, Locatelli je pogodio okvir vrata, propuštao je domaćin i druge prilike te nije uspio prelomiti dvoboj trećim pogotkom. No, na sreću domaćina, promašaji nisu skupo plaćeni i Italija je slavila 2-1.

Vrlo važnu pobjedu na mogućem putu prema Europskom prvenstvu iduće godine ostvarili su nogometaši Italije koji su u Milanu svladali Ukrajinu 2-1, u sklopu kvalifikacijske skupine C.

Italija je odigrala sjajno uvodnih pola sata utakmice. Potpuno je pritisnula suparnika na San Siru, nizala odlične akcije i prilike te imala vodstvo 2-0 zahvaljujući golovima Davida Frattesija. U 12. minuti poskliznuo se Konoplja, a Frattesi je lijepo naciljao za 1-0, dok je u 29. postigao novi pogodak za povećanje vodstva.

Ukrajina se oslobodila pritiska krajem prvog dijela i odmah je to iskoristila za pogodak. U 41. minuti na 1-2 je smanjio Jarmolenko što mu je bio 46. pogodak u nacionalnom dresu.

U drugom poluvremenu opet je Italija bila bolja, Locatelli je pogodio okvir vrata, propuštao je domaćin i druge prilike te nije uspio prelomiti dvoboj trećim pogotkom. No, na sreću domaćina, promašaji nisu skupo plaćeni i Italija je slavila 2-1.

U ovoj skupini Sjeverna Makedonija je obavila formalnost na Malti gdje je pobijedila 2-0. Golove su dali Elmas u petoj i Manev u 41. minuti.

Vodeća je u skupini C i dalje Engleska s 13 bodova, a prava je gužva iza njenih leđa. Ukrajina, Italija i Sjeverna Makedonija imaju po sedam bodova, s tim da Talijani imaju utakmicu manje.

Skoro sat vremena trajao je prekid na utakmici skupine I u Bukureštu, ogledu Rumunjske i Kosova. Dvoboj je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent „Kosovo je Srbija“, ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Naknadno je utakmica nastavljena, a u istoj skupini vodeća Švicarska je tek u završnici potpuno slomila slabu Andoru i pobijedila 3-0. Itten je zabio prvi gol u 49. minuti, dok su u finišu pobjedu osigurali Xhaka u 84. i Shaqiri iz jedanaesterca u 93. minuti.

U ovoj skupini do pobjede je u samoj završnici došao i Izrael koji je u Tel Avivu pobijedio Bjelorusiju 1-0. Izraelski junak bio je Kanichowsky koji je jedini gol dao u 93. minuti. Ovom pobjedom Izrael se probio na drugo mjesto, ima tri boda manje od Švicarske.

U skupini A domaće su pobjede upisali Španjolska i Norveška. Nakon 7-1 kod Gruzije prošlog tjedna ovaj put su španjolski nogometaši na domaćem terenu, u Granadi, svladali Cipar 6-0. U prvom dijelu strijelci su bili Gavi u 18. i Mikel Merino u 33. minuti, dok se domaćin u nastavku dodatno raspucao. Dva pogotka dao je Ferran Torresa, a po jedan Joselu i Alex Baena.

U Oslu je Norveška bila bolja od Gruzije s 2-1, a u prvom dijelu Gruzijci nisu mogli zaustaviti najjače domaće igrače te je tada dvoboj prelomljen. Erling Haalnd je zabio za 1-0 u 25. minuti, dok je u 33. vodstvo povećao Martin Odegaard. Norvežani nisu skupo platili pogodak Zivzivadzea u 91. minuti.

Na ljestvici skupine A vodeća je Škotska koja ima pet pobjeda u pet nastupa. Španjolska je na devet, a Norveška na sedam bodova.

U skupini F zajedno su na vrhu ljestvice Belgija i Austrija koji imaju po četiri pobjede i jedan, međusobni remi te su daleko pobjegli kompletnoj pratnji pa tako i opasnoj Švedskoj.

Belgija je pobijedila u Bruxellesu Estoniju s 5-0. U prvom poluvremenu strijelci su bili Vertonghen i Trossard, a u nastavku, u 56. i 58. minuti, dva je pogotka zabio Romelu Lukaku. Sve je završilo golom De Ketelaerea u 88. minuti.

Značajniji je uspjeh Austrijanaca koji su u Solni svladali Švedsku 3-1. Gosti su šokirali Švedsku u nekoliko minuta drugog poluvremena, prvo je Gregoritsch zabio u 53. pa Arnautović samo tri minute kasnije za 2-0. U 69. minuti dosuđen je jedanaesterac za goste, a Arnautović je zabio svoj drugi pogodak za 3-0 Austrije. Holm je u zadnjoj minuti susreta tek dao počasni pogodak za domaćina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije