Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2020

Italija, Engleska, Španjolska ili Njemačka: Čeka nas skupina smrti na Euru!

Vatreni
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
19.11.2019.
u 22:44

Dobra vijest je da je Francuska s nama u drugoj skupini te nećemo igrati protiv njih, ali loša je vijest da nećemo igrati ni protiv Ukrajinaca kao najpoželjnijih ih skupine nositelja.

Završene su kvalifikacije za Europsko prvenstvo naredne godine, a poznato je 20 od 24 sudionika. Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo iduće godine, no nažalost neće biti nositelj na turniru. Nakon svih utakmica Hrvatska zna i tko bi joj mogli biti potencijalni protivnici. 

Nositelji skupina su: Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina.

Dobra vijest je da je Francuska s nama u drugoj skupini te nećemo igrati protiv njih, ali loša je vijest da nećemo igrati ni protiv Ukrajinaca kao najpoželjnijih ih skupine nositelja.

Zbog političkih problema, Uefa je napravila poludirigirani ždrijeb pa tako ne mogu igrati Ukrajina i Rusija u istoj skupini iako su Ukrajinci u prvom bubnju, a Rusi u drugom s Hrvatskom. 

Tako će Rusi u skupinu B s Belgijom, a Nizozemci Ukrajincima u skupinu C. Automatski vatreni ispadaju iz kombinacija za te dvije skupine što nas ostavlja na ostala četiri nositelja - Italiju, Englesku, Njemačku i Španjolsku. 

Također, iz trećeg bubnja Danska ide u skupinu B, tako da nju također ne možemo dobiti, a Danci će se priključiti Rusiji i Belgiji. 

Foto: Wikipedia

U trećem bubnju tako nam prijete aktualni europski prvaci Portugalci, Turska, Austrija, Švedska, Češka, a iz četvrtog bubnja Velšani i Finci

Zadnja četiri mjesta na EP-u bit će popunjena u ožujku iduće godine nakon play-offa u kojem će sudjelovati Island, Bugarska, Izrael, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Irska, Sjeverna Irska, BiH, Škotska, Norveška, Srbija, Gruzija, S. Makedonija, Kosovo i Bjelorusija. 

 Ždrijeb playoffa je u petak, a ždrijeb skupina EURA 2020 bit će 30. studenoga u Bukureštu. 

>>> Pogledajte što je izbornik Dalić rekao nakon utakmice s Gruzijom

Ključne riječi

Komentara 45

DU
Deleted user
22:56 19.11.2019.

Pa eto ja mislim, neskromno i s razlogom, da napokon ta strašna četvorka mora strahovati od strašne Hrvatske!

DU
Deleted user
23:10 19.11.2019.

Upravo sam na njemačkoj televiziji gledao izjavu njemačkog izbornika - bogme se oni boje da bi nas mogli dobiti!!!

KO
korisnik70
23:01 19.11.2019.

Pa mi smo drugi na svijetu, neka se oni boje nas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije