Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGOVI SE SLAŽU

Grčki istražitelji imaju novi veliki trag: Najnovija snimka otkriva ključni podatak

Atena: Policija obavlja očevid nakon sukoba hrvatskih i grčkih navijača
Foto: Stelios Stefanou/EUROKINISSI
1/8
15.08.2023.
u 10:27

Prema pisanju grčkog portala Newsbomb, istražitelji su do novog velikog traga došli pregledavajući snimke. Biometrijski podaci pokazuju kako je riječ o visokoj i mišićavoj osobi, a sve te informacije u kombinaciji s rezultatima DNK analize mogle bi policiju dovesti puno bliže identifikaciji počinitelja

Istraga ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa koji je ubijen tijekom navijačkih nereda u Ateni početkom prošloga tjedna i dalje traje. Policija se nada da će skori rezultati DNK analize dati ključne dokaze u sigurnoj identifikaciji ubojice. U međuvremenu, sve je više informacija o tijeku događaja i mogućem identitetu ubojice. Usporedba uzoraka s tijela žrtve i onih uzetih od uhićenika trebala bi biti obavljena u srijedu 16. kolovoza.

Prema snimkama koje su dostupne grčkoj policiji čini se da je ubojica visok i mišićav, piše portal Newsbomb i navode novi detalj. Navodno je imao tetovažu na vratu, ali još nije raspoznat točan dizajn tetovaže, zbog čega nije moguće razabrati o kome bi mogla biti riječ.

GALERIJA Posljednji ispraćaj ubijenog navijača AEK-a

Atena: Policija obavlja očevid nakon sukoba hrvatskih i grčkih navijača
1/6

Trenutno policija ima pet glavnih osumnjičenih. Među njima su jedan Hrvat, jedan Albanac i tri Grka. Međutim, svakoga dana iz Grčke pristižu nove informacije. Tako su u nedjelju u javnost iznijeli mogućnost da je Katsourisa ubio drugi navijač AEK-a misleći da je 29-godišnjak zapravo pripadnik BBB-a. Posljednja snimka pokazuje kako je udaran palicom na kojoj su bili oštri premeti i kako je policija ima u svome posjedu još uhićenja.

VEZANI ČLANCI:

Premda se velike nade polažu u rezultate DNK analize, ona nije nepogrješiva u istraživačkom procesu, odnosno ne postoji garancija da će pružiti informacija koje mogu poslužiti za definitivnu identifikaciju počinitelja. Kao prvo uzorci su uzeti s tijela žrtve koje nije bilo izolirano od okoliša. To znači da je svatko tko je pritekao u pomoć ubijenom navijaču potencijalno ostavio tragove DNK na tijelu i odjeći.

Policija se također nada da će korištenjem biometrijskih programa moći saznati više detalja o fizičkim karakteristikama počinitelja, što bi moglo znatno potpomoći identifikaciju u kombinaciji sa svim drugim informacijama. Vjeruju da je riječ o jednoj od osoba koja je sudjelovala u incidentima, no za sada nije moguće tvrditi s koje je strane sukoba počinitelj bio.

VIDEO Grci: Otkriven uzrok i točno vrijeme smrti grčkog navijača. Našao se među sukobljenim huliganima

Komentara 21

MO
Mojos
10:40 15.08.2023.

Svi BBB ba videima su u crnom, a ovdje lik u crvenom i s kacigom na glavi udara našeg tragika u plavom...

Avatar John Dillinger
John Dillinger
11:12 15.08.2023.

Samo Grk zna, kako u trku, naoružan nožem, sa kacigom na glavi ispijat kavu.

OL
olujasviholuja
11:33 15.08.2023.

Treba ispitati onu osobu koja je rekla da su ispijali kavu ,a onda je bio uboden,a sad se vidi da trči sa kacigom na glavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije